Home Uncategorized ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Λάρνακας
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Λάρνακας

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Λάρνακας

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων στους δρόμους της Λάρνακας, είναι διάχυτο στην ατμόσφαιρα, τόσους στους δρόμους, αλλά και  στα εμπορικά καταστήματα. Η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς είναι πολλοί αυτοί που έχουν ξεκινήσει, για τις χριστουγεννιάτικες τους αγορές.  Κάνοντας και εμείς μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, είδαμε ότι η αγοραστική κίνηση για τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, είναι αυξημένη, οι καταστηματάρχες ικανοποιημένοι, αλλά και ο κόσμος είναι αρκετά ικανοποιημένος από τα προϊόντα, τις τιμές, την ποιότητα, αλλά και την άφθονη ποικιλία που υπάρχει στην αγορά.

Μιλώντας τόσο με καταστηματάρχες, αλλά και καταναλωτές, διαπιστώσαμε ότι και οι δυο πλευρές είναι αρκετά ευχαριστημένες. Οι καταστηματάρχες, αν και λίγο νωρίς ακόμη, μιας και οι Κύπριοι είναι της τελευταίας στιγμής, εντούτοις, δηλώνουν ότι ο κόσμος άρχισε να ψωνίζει και όπως φαίνεται τα πράγματα, θα είναι πολύ καλύτερα από τις άλλες χρονιές. Οι καταναλωτές ακόμα πιο ευχαριστημένοι, μας είπαν ότι οι τιμές, οι προσφορές, αλλά και οι ποιότητες, που υπάρχουν στα καταστήματα, τους ικανοποιούν πλήρως.

 

 

 

ΚΕΙΜΕΝΟ

Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΔΥΣΗΣ     Μπαίνοντας στα καταστήματα ένδυσης του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας και έχοντας μια πρώτη επαφή με τους υπεύθυνους τους, το πρώτο πράγμα που διαπιστώσαμε ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά και ότι θα είναι πολύ καλύτερα με πέρσι. Ευχαριστημένοι και χαμογελαστοί, σε οποίο κατάστημα και αν μπαίναμε μας έλεγαν σχεδόν τα ίδια λόγια. Όλοι έλεγαν ότι είναι ευχαριστημένοι, κινούνται ικανοποιητικά, ο κόσμος άρχισε να ψωνίζει εδώ και αρκετές μέρες  και δεν έμεινε την τελευταία εβδομάδα των Χριστουγέννων, κάτι που γινόταν τις άλλες χρονιές.

Γνωστός καταστηματάρχης της Λάρνακας μας είπε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος δεν κοιτάζει τις τιμές, αλλά την ποιότητα. Αν του αρέσει κάτι το παίρνει». Οι τιμές είναι αρκετά ικανοποιητικές, ανάλογα βέβαια με την ποιότητα του προϊόντος.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ     Και εδώ οι καταστηματάρχες είναι αρκετά ικανοποιημένοι από την κίνηση που υπάρχει, αλλά όπως πιστεύουν τις τελευταίες μέρες θα υπάρξει ακόμα περισσότερη κίνηση¸ γιατί ο περισσότερος κόσμος περιμένει τον 13ο μισθό, για να πάει να ψωνίσει.

Τα εμπορεύματα που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα καταστήματα είναι καινούργια εμπορεύματα και εισαγόμενα. Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος, με την ποικιλία που υπάρχει και δεν κοιτάζει και τόσο την ποιότητα, αλλά προσπαθεί να παίρνει πάντα ότι του αρέσει.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ    Υπεύθυνη καταστήματος στη Λάρνακα, μας δήλωσε ότι η κίνηση είναι αυξημένη, άρχισε από πολύ νωρίς ο κόσμος φέτος να ψωνίζει και δεν κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα. Ο κόσμος ψωνίζει και όπως πιστεύουν, θα πάνε ακόμα καλύτερα τις τελευταίες μέρες, όπου τα καταστήματα μένουν περισσότερες ώρες ανοικτά, ούτως ώστε να διευκολυνθούν περισσότεροι εργαζόμενοι για τις αγορές τους. Και βέβαια όπως συνηθίζεται πάντα, ο περισσότερος κόσμος μένει την τελευταία στιγμή να ψωνίσει και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τα δώρα της τελευταίας στιγμής.

ΑΡΩΜΑΤΑ – ΚΑΛΥΝΤΙΚΑ    Ιδιοκτήτης γνωστού αρωματοπωλείου στη Λάρνακα, μας ανέφερε ότι η κίνηση κυμαίνεται σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα, αλλά αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση τις τελευταίες μέρες των γιορτών.

ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ     Ο Γενικός Διευθυντής γνωστής υπεραγοράς της Λάρνακας, μας δήλωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι με την κίνηση που υπάρχει, ο κόσμος ψωνίζει άφθονα όπως κάθε χρόνο άλλωστε, από όλα τα τμήματα. Ιδιαίτερα βέβαια κινούνται όπως είναι αναμενόμενο τα τμήματα των τροφίμων και των παιχνιδιών και δώρων.

Τα ωράρια τους είναι συνεχόμενα και η δουλειά αρχίζει από νωρίς το πρωί και συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ που κλείνουν, χωρίς ο κόσμος να λιγοστεύει.

Συζητώντας με πελάτες που συναντήσαμε εκεί μας είπαν ότι οι τιμές και οι προσφορές που υπάρχουν είναι αρκετά ικανοποιητικές.

Send this to a friend