Το USB από το Mega…

Το USB από το Mega…

Ένα USB που εξασφάλισε ο συνήγορος υπεράσπισης του Λευτέρη Εμπεδοκλή, το οποίο παρουσιάζει δηλώσεις του Ανδρέα Λουρουτζιάτη στο δελτίο ειδήσεων του Mega την επίδικη ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου 2015, μετά τη συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εμπορίου για το θέμα των πετρελαιοδεξαμενών, θέλησε να προβάλει σήμερα στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου ο δικηγόρος Νίκος Δημητρίου. Η σημερινή δικάσιμος ήταν ορισμένη για να ξεκινήσει η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Α. Κωνσταντίνου την αντεξέταση του υπό διαθεσιμότητα δημοτικού γραμματέα Λ/κας. Αυτό, όμως, δεν έγινε, καθότι από την πλευρά της υπεράσπισης τέθηκε αίτημα για προβολή στο δικαστήριο του υπό αναφορά USB. Με την προβολή του συγκεκριμένου USB, η υπεράσπιση επιδιώκει να αποδείξει ότι η συνεδρία της επιτροπής Εμπορίου και οι δηλώσεις που ακολούθησαν άργησαν να ολοκληρωθούν. Είναι παραδεκτό γεγονός ότι την συγκεκριμένη μέρα ο Εμπεδοκλής και ο τότε δήμαρχος Α. Λουρουτζιάτης μαζί μετέβησαν στη Βουλή κι επέστρεψαν στη Λάρνακα.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής ζήτησε χρόνο, καθότι, όπως είπε, στο βίντεο που θα προβληθεί δεν αναγράφεται καμία ημερομηνία, ούτε ώρα. Ως εκ τούτου, ζήτησε λίγες μέρες αναβολή, προκειμένου να διευκρινιστεί, μέσω των εξεταστών της υπόθεσης, ότι όντως οι συγκεκριμένες δηλώσεις στη Βουλή προβλήθηκαν από το εν λόγω κανάλι στις 8 Σεπτεμβρίου 2015, ημερομηνία κατά την οποία ο Λ. Εμπεδοκλής κατηγορείται ότι έλαβε από τον επιχειρηματία Θεοδόση Χρυσοστόμου το ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ (ο παραπονούμενος κατέθεσε ότι έδωσε τα χρήματα στον Εμπεδοκλή λίγο πριν το μεσημέρι).

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Δεκεμβρίου με την προβολή του επίμαχου USB και τη συνέχιση της κυρίως εξέτασης του κατηγορουμένου από τον δικηγόρο του. Η υπεράσπιση προτίθεται να καλέσει και δύο μάρτυρες, την Ρέα Ματέλλα Ιωαννίδου (ο Εμπεδοκλής κατέθεσε ότι πήγε μαζί της για γεύμα την ίδια μέρα) και μια δημοτική υπάλληλο.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend