Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Συνεχίζεται το πρωί η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, στην οποία κατηγορούμενος είναι ο Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλής, ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα και κατηγορείται για υποθέσεις κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι στις 8/9/2015 έλαβε από επιχειρηματία το ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ για νομιμοποίηση παρανομιών στο υποστατικό του στη περιοχή Μακένζι. Το Κακουργιοδικείο έχει ήδη αποφανθεί ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του κατηγορουμένου. Στην προηγούμενη δικάσιμο, ο Λευτέρης Εμπεδοκλής επέλεξε να καταθέσει ενόρκως.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του δικηγόρου του Νίκου Δημητρίου, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι το επίμαχο υποστατικό στη περιοχή Μακένζη λειτουργούσε για πολλά χρόνια ως κέντρο αναψυχής, και ότι γνώριζε τα προβλήματα που παρουσίαζε δι υπήρχαν γραπτά και προφορικά παράπονα στο Δήμο Λάρνακας για παράνομες κτιριακές προσθήκες και για προβλήματα που αφορούν διαχείριση της παραλίας μπροστά από το εστιατόριο.

 

Αρχίζει από σήμερα νέα εκστρατεία της Αστυνομίας, για πάταξη του φαινομένου οδήγησης, υπό την επήρεια αλκοόλης. Η εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.

Έρευνες καταδεικνύουν ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης αποτελεί την 1η αιτία των θανατηφόρων ατυχημάτων τα τελευταία 5 χρόνια. Ποσοστό γύρω στο 25% όλων των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων στα Κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλεται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Η εκστρατεία θα διεξάγεται ταυτόχρονα και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας – TISPOL. Πρόκειται για την ένατη για φέτος εκστρατεία τροχονομικών ελέγχων για πάταξη του φαινομένου της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, πραγματοποιεί η Αστυνομία, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Ουσίες όπως η αλκοόλη, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης και των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος εμπλοκής σε τροχαία σύγκρουση.

 

Ιερές Συνομιλίες τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής –αγιογραφίας, των Μιχάλη Κουλλεπού και Megan Coates. Τα έργα των δύο εικαστικών θα εκτίθενται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και τα εγκαίνια θα τελεστούν στις 7μμ. Η παρουσίαση της έκθεσης θα γίνει από τον Διευθυντή του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη- Αρχεία Λάρνακας Δρ Ιωσήφ Χατζηκυριάκο.

 

Προκηρύχθηκε την περασμένη Παρασκευή η προσφορά, για την ανάπλαση των οδών και διευκόλυνσης ΑΜΕΑ στο Αστικό Κέντρο της Λάρνακας. Περιλαμβάνονται οι οδοί  Αγίου Λαζάρου, Κλεάνθη Καλογερά, Μαυροειδή, Αρμενικής Εκκλησίας, Κορδιγκτώνος, Βασιλέως Ευαγόρου, Ερμού (τμήμα) καθώς και ο χώρος της Πλατείας περιμετρικά του Τζαμιού στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου.

Με το έργο αυτό ανακατασκευάζονται πλήρως το οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια με κυβόλιθους και πλάκες, γίνονται εργασίες υπογειοποίησης των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, φύτευση και εγκατάσταση νέου οδικού φωτισμού και αστικού εξοπλισμού. Με την ολοκλήρωση του Έργου, οι Πλατείες Ερμού και Παλλάς, καθώς και οι Πλατείες Αγίου Λαζάρου, Μεσαιωνικού Κάστρου, Λεωφ. Αθηνών και Πιαλέ Πασά συνδέονται ομοιόμορφα μεταξύ τους. Ο προϋπολογισμό της Σύμβασης που θα υπογραφεί, εκτιμάται στα δύο εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες (€2.200.000,00) ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τα έγγραφα του Διαγωνισμού μέσω της ιστοσελίδας της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων www.eprocurement.gov.cy.

 

Μεγάλη απήχηση είχε η διάλεξη με τίτλο «Από τη Βενετία στις Κάτω Χώρες: Η Ολλανδική συμβολή στην ιστορική χαρτογραφία της Κύπρου», στο Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στις 06 Δεκεμβρίου 2018, με ομιλητή τη Δρ Μαρία Ιακώβου, Καθηγήτρια Προϊστορικής και Πρωτοϊστορικής Αρχαιολογίας  στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο πλαίσιο της διάλεξης έγινε παρουσίαση και ανάλυση χαρτών της  Κύπρου από Ολλανδούς χαρτογράφους. Η διάλεξη  τελούσε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Βασιλείου της Ολλανδίας .

 

Δωρεάν θα διατίθεται για στάθμευση, με σκοπό την διευκόλυνση του Κοινού, για τις μέρες των Εορτών ο χώρος στάθμευσης επί της Λεωφόρου Μακαρίου (πρώην εργοστάσιο Terra Ombra).

Ο Δήμος Λάρνακας που έχει προβεί σε σχετικές ενέργειες σε συνεργασία με του νέους ιδιοκτήτες, ενημερώνει το Κοινό ότι ο χώρος θα διατίθεται δωρεάν μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2019.

 

Με το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας «Ο θάνατος του εμποράκου», του Άρθρουρ Μίλλερ, από τη Θεατρική Ομάδα «Άδωνις» Ιδαλίου, συνεχίζεται το θεατρικό ταξίδι του Έβδομου Χειμερινού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Η σκηνοθεσία είναι της Ελένης Αντωνίου. Σκηνικά: Λοϊζος Ποσείδιας–Στέλλα Πάρπα Μουσική: Στέλλα Μιχαήλ Γεωργίου Αφίσα: Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης Φωτισμός: Αγάθη Μέλιου Ήχος: Άντρεα Πλαστήρα – Ηλιάνα Γερολέμου Σχεδιασμός προβολών: Αγγέλα Χειμώνα Μουσικοί Επί Σκηνής: Πέρσα Τσιάνου – Ησαΐας Τσιάνος. Λίγα λόγια για το έργο: Έχοντας εργαστεί μια ολόκληρη ζωή ως περιφερόμενος πωλητής, Ο Γουίλλυ Λόμαν παραπαίει ανάμεσα στη φαντασίωσή του για μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα και στην ανελέητη πραγματικότητα, που τον διαψεύδει. Δέσμιος των εμμονών του, στοιχειωμένος από μια ζωή κατώτερη των προσδοκιών του και από ένα ελπιδοφόρο μέλλον που ποτέ δεν ήρθε, παγιδεύεται σε ένα κυκεώνα αρνήσεων, στο βυθό του οποίου καραδοκεί η παραδοχή της καθολικής ματαίωσης και αποτυχίας. Η παράσταση ανεβαίνει στη σκηνή στα πλαίσια του 7ου Χειμερινού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνει η Κοντέα, στο σινεμά Καλλιθέα στην Αραδίππου, η ώρα 8:00 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Με τη Δραματική, Ρομαντική ταινία Porto, παραγωγής του 2006, συνεχίζει τις χειμωνιάτικες Κινηματογραφικές της Δευτέρες η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας-Αμμοχώστου. Η υπόθεση του έργου: Ο Τζέικ και η Μάτι είναι δύο νέοι σε ξένη πόλη, το λιμάνι Πόρτο στα βόρεια της Πορτογαλίας, όπου κάποτε είχαν μια σύντομη επαφή. Ένα μυστήριο παραμένει στις στιγμές που μοιράζονται, και αναζητώντας τις μνήμες, απελευθερώνουν τα έγκατα μιας νύχτας, δίχως αναστολές από τις συνέπειες του χρόνου.

Send this to a friend