Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Λάρνακα: έρχεται το «Metropolis Mall»-Όλες οι εξελίξεις 
Λάρνακα: έρχεται το «Metropolis Mall»-Όλες οι εξελίξεις 

Λάρνακα: έρχεται το «Metropolis Mall»-Όλες οι εξελίξεις 

Στο δρόμο δημιουργίας Mall μπαίνει και η Λάρνακα το τελευταίο διάστημα, ακολουθώντας τα χνάρια άλλων πόλεων.

Σε μια περίοδο που τα εμπορικά κέντρα στην χώρα μας αναπτύσσονται συνεχώς, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα της πόλης του Ζήνωνα να αποκτήσει το δικό της εμπορικό κέντρο.

Μάλιστα η δημιουργία του έργου το τελευταίο διάστημα παίρνει σάρκα και οστά με την επενδύτρια εταιρεία να έχει ξεκινήσει ήδη την προεργασία της στην περιοχή του ΓΣΖ όπου θα κτιστεί το «Metropolis Mall».

Συγκεκριμένα το τελευταίο διάστημα στην περιοχή πραγματοποιείται καθαρισμός του χώρου και χωματουργικές εργασίες, ενώ στόχος είναι να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η κατασκευή του υπερσύγχρονου Mall.

Ενός Mall το οποίο θα εξυπηρετήσει πέραν των 100 καταστημάτων, μεταξύ των οποίων καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, αίθουσες κινηματογράφου, εστιατόρια, καφετέριες, καθώς και υπεραγορά.

Παράλληλα θα έχει και μεγάλο χώρο στάθμευσης 1400 θέσεων.

Το τεμάχιο για την δημιουργία του έργου έχει παραχωρηθεί στην Νοτιοαφρικανική εταιρεία «Anaprop» με μακροχρόνια σύμβαση ενοικίασης από την Μητρόπολη Κιτίου.

«Να μην καταστραφεί το κέντρο»

Η Offsite επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρεά Βύρα, ζητώντας του να σχολιάσει πως βλέπουν ως Δήμος αυτή την εξέλιξη.

Όπως σημείωσε, οι ίδιοι δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην όποια ανάπτυξη, τη στιγμή μάλιστα όπως τόνισε που υπάρχουν Mall σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης.

Όπως τόνισε ο κύριος Βύρας το γεγονός δημιουργίας Mall στην πόλη του Ζήνωνα επιφορτίζει τους ίδιους με περαιτέρω ευθύνη, για να διατηρηθεί το κέντρο της πόλης εν ζωή, καθώς όπως ανέφερε εκεί υπάρχουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις οποίες εξαρτώνται πολλές οικογένειες.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας επεσήμανε ότι για τον σκοπό αυτό ήδη έχουν προχωρήσει και κάνουν διάφορα έργα στο κέντρο της πόλης, σημειώνοντας μάλιστα ότι ως αντισταθμιστικά μέτρα θα επενδύσουν όσα λεφτά πάρει ο Δήμος από την λειτουργία του Mall στην αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.

Κατά της δημιουργίας δεύτερου

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λάρνακας στρέφεται κατά της δημιουργίας δεύτερου Mall στην πόλη καθώς πιστεύεται ότι ένα είναι υπεραρκετό για τις ανάγκες της Πόλης.

Μάλιστα, φαίνεται ότι και το ενδιαφέρον που υπήρχε από άλλους επενδυτές άρχισε σιγά σιγά να “σβήνει”, αφού πλέον με την παραχώρηση άδειας στο Metropolis Mall δεν θα είναι οικονομικά βιώσιμη η δημιουργία άλλου Mall.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο ένας επενδυτής υπέβαλε πρόταση στο συμβούλιο παρεκκλίσεως χωρίς αυτή να γίνεται δεκτή καθώς βρισκόταν στην περιοχή των δεξαμενών, ενώ ο άλλος επενδυτής δεν προχώρησε καν στην υποβολή πρότασης.

Πηγή : Offsite

Send this to a friend