Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η επαρχία Αμμοχώστου αποκτά τη δική της Ανιχνευτική Μονάδα Ακοής
Η επαρχία Αμμοχώστου αποκτά τη δική της Ανιχνευτική Μονάδα Ακοής

Η επαρχία Αμμοχώστου αποκτά τη δική της Ανιχνευτική Μονάδα Ακοής

Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής (μη κερδοσκοπικός οργανισμός) Eπαρχίας Αμμοχώστου, και Ανιχνευτική Μονάδα Ακοής, με έδρα το Παραλίμνι και συγκεκριμένα το Πνευματικό Κέντρο Αγίου Δημητρίου, θα λειτουργεί από τέλη Ιανουαρίου 2019. Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία υπογράφει η Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κύπρου Εύη Πογιατζιή, η Ανιχνευτική Μονάδα Ακοής επαρχίας Αμμοχώστου, θα αρχίσει να λειτουργεί από τις 29 Ιανουαρίου 2019.

Η λειτουργία του Κέντρου έγινε κατορθωτή έπειτα από διαβήματα του Δήμου Παραλιμνίου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Αγίου Δημητρίου. «Η Ανιχνευτικής Μονάδας Ακοής θα έχει ως αποτέλεσμα, χιλιάδες συμπολίτες μας  να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται στους δρόμους εφόσον μέχρι πρότινος μετέβαιναν στη Λάρνακα ώστε τα νεογνά τα τυγχάνουν ακουολογικούς ελέγχους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: «Η απόκτηση ομιλίας επηρεάζεται από την καλή λειτουργία του μηχανισμού ακοής, τυχόν ανωμαλία στους μηχανισμούς αυτούς τους πρώτους μήνες ζωής, προκαλεί καθυστέρηση στην ομιλία και στην ικανότητα του παιδιού να αντιλαμβάνεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία, στην κοινωνικοποίηση, στην εκπαίδευση και γενικά σ’ ό, τι θεωρείται ποιότητα ζωής».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι το «Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών έχει ως απώτερο στόχο την έγκαιρη ανίχνευση της βαρηκοΐας ώστε άμεσα να εξασφαλίζεται η ομαλή ανάπτυξη των παιδιών».

Ακουολογικές εξετάσεις θα γίνονται κάθε Τρίτη  από 9 π.μ. -2.30 μ.μ. δωρεάν αναφέρεται στην ανακοίνωση όπου δίδονται για πληροφορίες τηλέφωνο   77772422 και Φαξ. 22447899,  [email protected]

Της Αργυρώς Ζουπανιώτου

 

Send this to a friend