Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Χρονιά έργων για τη Λάρνακα ήταν το 2018 και το 2019. Η πόλη προβλέπεται να είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο κατασκευής έργων υποδομής. Aρχές του 2019, θα αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για ένα ακόμη μεγάλο έργο υποδομής για τη Λάρνακα και αυτό αφορά στην αναβάθμιση του Κοινοτικού Κέντρου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, Αντρέας Βύρας, ανέφερε ότι εκτός απροόπτου οι εργασίες αναβάθμισης του κτηρίου αναμένεται να αρχίσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και το κόστος θα κυμανθεί στα 4.000.000 ευρώ, και ότι το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξης 2014-2020» .

Η ανάπλαση του κτηρίου περιλαμβάνει βελτίωση της υφιστάμενης αθλητικής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, αλλά και δημιουργία αίθουσας πολιτισμού και νεολαίας.

Στο μεταξύ, σε χώρο δίπλα από το Κοινοτικό Κέντρο διεξάγονται οι εργασίες κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων του τοπικού ομίλου αντισφαίρισης. Υπενθυμίζουμε, ότι πριν από δύο εβδομάδες υπεγράφησαν τα συμβόλαια και για την ανάπλαση της Λέσχης Λάρνακας, επί της οδού Ζήνωνος Κιτιέως (απέναντι από το Μουσείο Πιερίδη). Θα μετατραπεί σ’ έναν πολυχώρο δημιουργικότητας και πολιτισμού που θα περιλαμβάνει χώρους – εργαστήρια για περιοδική στέγαση νέων καλλιτεχνών, εκθεσιακό χώρο και μικρό εστιατόριο.

Παράλληλα, θα γίνει ανάπλαση της αυλής για να φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις κι άλλες εκδηλώσεις. Την ανάπλαση της λέσχης ανέλαβε η εταιρεία P. Hadjipieris Fixico Ltd.

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για τη νέα δημοτική αγορά στο τέρμα της οδού Ερμού, ενώ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 αναμένεται να παραδοθεί ο αναβαθμισμένος δημοτικός κήπος. Και τα δύο αυτά έργα επίσης χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

 

Το 1ο Τουριστικό Συνέδριο με τίτλο «Καλωσορίσατε στη Νέα Γενιά του κυπριακού Τουρισμού», διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας και το Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αγίας Νάπας στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρχίσουν στις 9:30πμ. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό συνέδριο που αποσκοπεί στην ανάδειξη των νέων τουριστικών επαγγελμάτων και των θέσεων εργασίας που θα επιφέρουν στον τουριστικό τομέα, στη σημαντικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος, καθώς και στις νέες τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την αύξηση του τουρισμού.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και δωρεάν και θα ξεκινήσει στις 9:30 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 1.00 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδιο Λειτουργό  του Europe Direct Δήμου Λάρνακας, κ.Μυρτώ Κατσούρη στο τηλέφωνο 24620993.

 

Παρουσίαση του βιβλίου ΨΩΜΊ του Χρήστου Τσιαήλη παρουσιάσει στις 7μμ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, η Πολιτιστική Κίνηση Λάρνακας Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιστιμού, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Γκοβότση και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Ανδρέας Τιμοθέου. Θα μιλήσουν ο φιλόλογος- συγγραφέας Δρ Κώστας Κατσώνης και ο ποιητής Δημήτριος Γκόγκας. Η ηθοποιός Μαριλένα Αχιλλέως θα αναγνώσει αποσπάσματα του βιβλίου. Στο μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα είναι η μουσικός- ποιήτροα Δέσποινα Κωνσταντίνου.

 

Τίθενται από σήμερα στη διάθεση του κοινού οι χώροι στάθμευσης του Δημοτικού Σχολείου Καλογερά και Ευρυβιαδείου Γυμνασίου. Από το περασμένο Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου 2018 διατίθεται και ο χώρος στάθμευσης της Αρχής Λιμένων Κύπρου,  παρά το κτήριο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η στάθμευση στο συγκεκριμένο χώρο είναι δωρεάν.

 

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι οι καθορισμένες επισκέψεις Δημοτών στο Γραφείο Δημάρχου, λόγω των διαφόρων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της εορταστικής περιόδου, μεταξύ των ημερομηνιών 14 Δεκεμβρίου 2018 και 4 Ιανουαρίου 2019, δεν θα πραγματοποιούνται και παρακαλούνται οι Δημότες, όπως προσέρχονται κανονικά κάθε Παρασκευή, από τις, 11 Ιανουαρίου 2019.

 

Την Ετήσια Χοροεσπερίδα του πραγματοποιεί στις 8μμ, το ΔΗ.ΚΟ. Αμμοχώστου, στην Αίθουσα Δεξιώσεων «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ».

 

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας, στις 5μμ θα πραγματοποιηθεί συνεδρία της Ολομέλειας του ΣΑΛ.

To Cash Out επέστρεψε στον Stoiximan! Παίξε Τώρα Κυπριακό Πρωτάθλημα με Cash Out!

 

 

Send this to a friend