Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ρωσικό ενδιαφέρον για το ξενοδοχειο «Αγορά» στα Λεύκαρα
Ρωσικό ενδιαφέρον για το ξενοδοχειο «Αγορά» στα Λεύκαρα

Ρωσικό ενδιαφέρον για το ξενοδοχειο «Αγορά» στα Λεύκαρα

Στο ψάξιμο για επενδυτή που θα ενοικιάσει και θα επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο «Αγορά» στα Πάνω Λεύκαρα βρίσκεται η Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος. Το εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο ξενοδοχείο του ορεινού θερέτρου αγοράστηκε από την Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος και η πράξη έκλεισε τελεσίδικα την 30η Νοεμβρίου με την καταβολή των χρημάτων στους δανειστικούς επιτρόπους.

Πλέον, η Εκκλησία είναι στην αναζήτηση επενδυτών και ήδη, όπως μας δήλωσε ο δήμαρχος Π. Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους, αρκετοί επιχειρηματίες, Κύπριοι και ξένοι, έχουν επισκεφθεί τον χώρο κι επέδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για την ενοικίαση του παλιού ξενοδοχείου. Οι πλείστοι από τους ενδιαφερόμενους είναι Ρώσοι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. «Εκφράζω την ικανοποίησή μου διότι επιτέλους βρέθηκε η λύση και το ξενοδοχείο ανήκε οριστικά στην Εκκλησία», ανέφερε ο κ.Σοφοκλέους και πρόσθεσε: «Πλέον άμεσος στόχος είναι να καθαριστεί ο χώρος, να γίνουν οι επιδιορθώσεις που χρειάζονται και να βρεθεί επενδυτής για το ενοικιάσει και να το επαναλειτουργήσει. Τα Λεύκαρα χρειάζονται απαραίτητα ένα ξενοδοχείο που να λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, διότι η λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας θα κρατήσει τους ξένους και ντόπιους επισκέπτες στο θέρετρό μας για περισσότερο από μία μέρα. Σήμερα μόνο μονοήμερες εκδρομές κι επισκέψεις μπορεί κάποιος να κάνει στα Λεύκαρα. Με την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, πιστεύουμε ότι θ’ αυξηθεί η τουριστική κίνηση στα Λεύκαρα».

Ο Σ. Σοφοκλέους εξέφρασε την εκτίμηση ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου, αφού το «Αγορά» παρέμεινε εγκαταλελειμμένο για πάρα πολλά χρόνια, ενώ υπάρχει η αισιοδοξία ότι εντός του 2019 θα υπάρξει συμφωνία με επενδυτή.

Το ξενοδοχείο «Αγορά» βρίσκεται σε κομβικό σημείο των Λευκάρων, πλησίον της κεντρικής πλατείας, στην οποία ήδη εκτελούνται εργασίες ανάπλασης κι εξωραϊσμού. Με την επαναλειτουργία του «Αγορά» και την ολοκλήρωση των έργων στην κεντρική πλατεία, τα Λεύκαρα αναμένεται να πάρουν μια εντελώς νέα όψη.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend