Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εξήντα τέσσερις βυθιζόμενοι κάδοι για την πόλη μας
Εξήντα τέσσερις βυθιζόμενοι κάδοι για την πόλη μας

Εξήντα τέσσερις βυθιζόμενοι κάδοι για την πόλη μας

Πραγματοποιήθηκε  στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου Λάρνακας, η υπογραφή του Συμβολαίου μεταξύ του Τμήματος Περιβάλλοντος (Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος), της Εταιρείας «Βιομηχανία Μεταλλικών Αμαξωμάτων Πανάος Λτδ» και του Δήμου Λάρνακας, για την τοποθέτηση των εξήντα τεσσάρων βυθιζόμενων κάδων. Η υπογραφή του Συμβολαίου αυτού εμπίπτει στα πλαίσια του Προγράμματος Μείωσης Δημοτικών στερεών απόβλητων παραλιακών Ξενοδοχειακών Μονάδων και συναφών χώρων μαζικής παράγωγης αποβλήτων. Το Πρόγραμμα αναμένεται να προσφέρει σημαντικά στη ανακύκλωση των στερεών απορριμμάτων και ειδικά στην διαλογή στην πηγή.

Οι εν λόγω κάδοι αναμένεται να τοποθετηθούν σε 16 σημεία της παραλιακής περιοχής, δηλαδή στις περιοχές Μακένζυ, Λεωφόρου Τ. Μητσόπουλου και Φοινικούδων. Με την εγκατάσταση τους θα επιλυθεί ριζικά το πρόβλημα την οπτικής ρύπανση των υφισταμένων  πράσινων κάδων καθώς επίσης και το πρόβλημα της δυσοσμίας, ιδιαίτερα έντονο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η εγκατάσταση των εν λόγω κάδων αναμένεται να ξεκινήσει αρχές του 2019.

Ο Δήμος Λάρνακας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, συμμετέχει σε αρκετά προγράμματα ανακύκλωσης, σε προγράμματα και δράσεις που αφορούν τη μείωση αποβλήτων, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών.

Send this to a friend