Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας – Οι αποφάσεις Υπουργικού (ΒΙΝΤΕΟ)
Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας – Οι αποφάσεις Υπουργικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας – Οι αποφάσεις Υπουργικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Υπουργικού νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ανάμεσα σ’ άλλες αποφάσεις ξεχωρίζει αυτή της τροποποίησης του περί φόρων κατανάλωσης νόμου και περί μηχανοκίνητων οχημάτων τροποποιητικός νόμος του 2018. Πρόκειται για τα οχήματα Μ1 και Ν1 που εγγράφονται για πρώτη φορά στην ΚΔ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε με το πέρας του Υπουργικού η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος σκοπός είναι η κατάργηση του φόρου κατανάλωσης και η αναθεώρηση του τρόπου καθορισμού τελών. Δίδεται επίσης παροχή κινήτρων για απόσυρση οχημάτων μεγάλης ηλικίας.

Ειδικότερα προβλέπονται τα ακόλουθα:

– Αύξηση του τέλους κυκλοφορίας οχημάτων κατηγορίας Μ1 με υψηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
– Αύξηση του τέλους κυκλοφορίας κατηγορίας Μ1 και Ν1 ανάλογα με ηλικία του οχήματος, τα οποία εγγράφονται για πρώτη φορά στη Δημοκρατία.

Εγκρίθηκαν επίσης 18 πρόσθετες θέσεις σχολικών βοηθών συνοδών για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η δαπάνη ανέρχεται στις 196 χιλιάδες και θα γίνει με εξοικονομήσεις από προϋπολογισμό ΥΠΠ. Φέτος εγκρίθηκαν 677 θέσεις συνολικά στη δημοτική.

Το Υπουργικό ενέκρινε την μεταφορά ολόκληρου προσωπικού και θέσεων ΚΟΤ σε Υφυπουργείου από 1.12019. Κάθε μέλος μπορεί να επιλέξει να αποχωρήσει ακόμη και 6 μήνες μετά την ένταξή του στο Υφυπουργείου. Δημιουργείται σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης για προσωπικό ΚΟΤ.

Το Υπουργικό επίσης ενέκρινε σχέδιο χορηγιών για εγκατάσταση ή αντικατάσταση ηλιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού σε κατοικίες.

Send this to a friend