Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τι άφησε πίσω η θεομηνία στην Ελ. Αμμόχωστο (pics+vids)
Τι άφησε πίσω η θεομηνία στην Ελ. Αμμόχωστο (pics+vids)

Τι άφησε πίσω η θεομηνία στην Ελ. Αμμόχωστο (pics+vids)

 

Τα επεισόδια έφτασαν στα 26 στη συγκεκριμένη και αφορούσαν ως επί το πλείστον αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειους και κατοικίες στις περιοχές Παραλιμνίου – Κάπαρι – Αγία Τριάδα, ενώ υπήρξαν ανταποκρίσεις για ρυμουλκήσεις οχημάτων σε ασφαλείς χώρους, μετακινήσεις δέντρων μετά από πτώσεις και διασώσεις ατόμων, τα οποία βρίσκονταν εντός των οχημάτων τους σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, είχε κληθεί εκτός υπηρεσίας προσωπικό και εργάζονταν επί του παρόντος τέσσερα συνεργεία τα οποία θα αυξηθεί ο αριθμός τους και θα ενισχυθούν και από την Πολιτική Άμυνα, Δήμους Παραλιμνίου και Άγια Νάπας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην επαρχία Αμμοχώστου, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στον Πρωταρά ήταν αδιάβατοι ή επικίνδυνοι.

Επίσης, στο βίντεο του Sigmalive, απαθανατίστηκε δρόμος στον Πρωταρά που έχει μετατραπεί σε «ποτάμι», διαπερνούσε την παραλία και έφτανε τελικά στη θάλασσα.

Την ίδια ώρα, σε ποτάμια μετατράπηκαν δρόμοι στη Σωτήρα λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Επίσης, για υποτίμηση του φαινομένου που κτύπησε την Κύπρο τα ξημερώματα της Τρίτης από την ίδια τη Μετεωρολογική έκανε λόγο ο Δι/ντης της Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαΐδης ενώ στις 11:00 το πρωί νέα κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα θα τεθεί σε ισχύ στην Κύπρο.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend