Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μέχρι πότε θα μας επηρεάζει το βροχερό σύστημα-Πτώση θερμοκρασίας
Μέχρι πότε θα μας επηρεάζει το βροχερό σύστημα-Πτώση θερμοκρασίας

Μέχρι πότε θα μας επηρεάζει το βροχερό σύστημα-Πτώση θερμοκρασίας

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο Δ/ντης Μετεωρολογικής Κλεάνθης Νικολαίδης.

Ο κ. Νικολαίδης επανέλαβε την αστοχία που έγινε στον έγκαιρο εντοπισμό των φαινομένων που κτύπησαν τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο κ.Νικολαίδης εξήγησε ότι σήμερα παρατηρούνται βροχές σε ολόκληρη την Κύπρο ενώ στις νότιες πλευρές της Κύπρου σημειώθηκαν υψηλά επίπεδα βροχής.

Το σύστημα αυτό θα μας επηρεάζει μέχρι και το Σάββατο ενώ παράλληλα ο Δ/ντης της Υπηρεσίας κάλεσε το κοινό να παρακολουθεί τις αρμόδιες αρχές για την κατάσταση των δρόμων αλλά και των περιοχών όπου πρόκειται να μεταβεί.

Αναλυτικά ο καιρός 

Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και τοπικά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Σε καταιγίδες οι άνεµοι θα πνέουν µεταβλητοί πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα παράλια ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Σε καταιγίδες οι άνεµοι θα πνέουν µεταβλητοί πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και τοπικά µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Σε καταιγίδες οι άνεµοι θα πνέουν µεταβλητοί πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα παράλια ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος ενώ τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το Σαββατοκύριακο περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά ενώ τοπικά πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Send this to a friend