Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσά
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσά

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσά

Πικρές αλήθειες για τη Λάρνακα επισημαίνει ο Βουλευτή Χρίστος Ορφανίδης, στη συζήτηση τηςΕπιτροπής Οικονομικών με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για τον Προϋπολογισμό του 2019.  HΛάρνακα απουσιάζει από τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης σε έργα υποδομής και ανάπτυξης, σαν να είναι η επαρχία μου, επαρχία άλλης χώρας, τονίζει σε ανακοίνωση του, όπου αποκαλύπτει, ότι δεν γνωρίζαμε για το πότε υπολογίζεται να κατασκευαστεί επί τέλους ο Δρόμος Λάρνακας Δεκέλειας. Κατά της διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου, με θέμα τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ο κος Ορφανίδης έθεσετα πάγια θέματα της Επαρχίας Λάρνακας και συγκεκριμένα το κατασκευαστικό έργο του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας. Η αρμόδια Υπουργός Βασιλική Αναστασιάδου δήλωσε πως το έργο αυτό θα ξεκινήσει μετά το 2020, ενώ ο τέως Υπουργό Μεταφορών, είχε ενημερώσει τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ, πως στο τέλος του 2018 θα ολοκληρωθεί η μελέτη του εν λόγω έργου και πως ακολούθως θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες του σχεδιασμού και των απαλλοτριώσεων. Η νυν Υπουργός, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός και η διαδικασία των απαλλοτριώσεων θα ξεκινήσουν το 2020 διαψεύδοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όσους πίστευαν ότι το έργο θα ξεκινούσε πολύ πιο πριν, αναφέρει ο κος Ορφανίδης, ο οποίος εκφράζει φόβους ότι με την όλη καθυστέρηση που παρατηρείται στον σχεδιασμό και εφόσον προκύπτουν και θέματα απαλλοτριώσεων, το έργο θα ξεκινήσει πολύ πιο αργότερα.

Φτηνά τη γλύτωσε η Λάρνακα τα απεργιακά μέτρα που εξήγγειλαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων». Ύστερα από διαβεβαιώσεις της εταιρείας πως μέχρι την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι μισθοί τους για το μήνα Νοέμβριο, το Υπουργείο Μεταφορών πραγματοποίησε χθες έμβασμα προς την εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας κι έτσι η εταιρεία θα είναι σε θέση να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων για τον μήνα Νοέμβριο, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου. Χθεςστις 3.30 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην παρουσία και των Συντεχνιών και αποφασίστηκε όπως ανασταλούν τα απεργιακά μέτρα που είχαν εξαγγελθεί, αλλά ωστόσο, οι Συντεχνίες Σ.Ε.Γ.ΔΑ.ΜΕ.ΛΙ.Ν.-ΠΕΟ, Ο.ΜΕ.ΠΕ.ΓΕ.-ΣΕΚ, ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΟΚ έχουν προειδοποιήσει ότι αν σήμερα 4 Δεκεμβρίου από τις 12 τα μεσάνυχτα δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα, θα κατέλθουν σε απεργία λόγω εξαναγκασμού του εργοδότη τους, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Συνάντηση στα Γραφεία της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας με Βουλευτές, Εκπροσώπους Σχολικών Εφορειών και Συνδέσμων Γονέων για θέματα που αφορούν στα σχολεία της Λάρνακα θα έχει στις 8πμ, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης.

Αποφασίζεται σήμερα σε ποιες Ευρωπαϊκές πόλεις θα δοθούν οιεγκρίσεις για τη 2η Φάση των Δικτύων Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής για τον Εθελοντισμό. Ανάμεσα στις υποψήφιες πόλεις είναι και ο Δήμος Αθηένου. Η υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος αναμένεται να αρχίσει τον Ιανουάριο 2019. Στις 4 του περασμένου Οκτωβρίου  ήταν η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή προτάσεων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBACT για τη 2η Φάση των Δικτύων Μεταφοράς Καλών Πρακτικών. Ο Δήμος Αθηένου υπέβαλε την αίτησή του «Πόλεις Εθελοντισμού», για τη 2η Φάση του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό, σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο, με συνολικό προϋπολογισμό για τη 2ηφάση τα 540.000 ευρώ και σ’ αυτό μετέχουν ως εταίροι  άλλες 7 Ευρωπαϊκές πόλεις, που είναι οι: Kildare County Council της Ιρλανδίας, Capizzi της Σικελίας-Ιταλία, Radlin της Πολωνίας, Arcos της Πορτογαλίας, Altena της Γερμανίας, Altea της Ισπανίας και Pregrada της Κροατίας

Τέλος στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας, στις 4μμ θα πραγματοποιηθεί συνεδρία της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΣΑΛ

Send this to a friend