Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Λάρνακα: Oικογένεια με 4 παιδιά βρήκε καταφύγιο σε ακατοίκητο σπίτι (ΒΙΝΤΕΟ)
Λάρνακα: Oικογένεια με 4 παιδιά βρήκε καταφύγιο σε ακατοίκητο σπίτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Λάρνακα: Oικογένεια με 4 παιδιά βρήκε καταφύγιο σε ακατοίκητο σπίτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Baris Ziya  είναι ένας T/κ οικογενειάρχης με τέσσερα ανήλικα παιδιά που ζει στις ελεύθερες περιοχές τα τελευταία 18 χρόνια. Μέχρι πρόσφατα το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ήταν το μοναδικό οικονομικό τους στήριγμα. Το επίδομα αποκόπηκε όταν ο 41χρονος οικογενειάρχης κατάφερε να βρει δουλειά πριν από μερικούς μήνες. Γεγονός που χαροποίησε τον ίδιο από τη μια, ωστόσο παράλληλα δημιούργησε ένα άλλο ζήτημα. Αυτό της στέγης.

Η μη καταβολή των ενοικίων στο σπίτι που διέμεναν, τους οδήγησε αναπόφευκτα στο δρόμο. Οι εκκλήσεις τους προς το κράτος για ανεύρεση στέγης, δεν βρήκαν ανταπόκριση. Μη έχοντας άλλη επιλογή, μπήκαν παράνομα σε ένα τ/κ σπίτι που ανήκει στην Υπηρεσία Μέριμνας στη Λάρνακα και εγκαταστάθηκαν εκεί, χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα.

Το απόγευμα της Δευτέρας, το AlphaNews.Live επισκέφθηκε την οικογένεια και διαπίστωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Όπως ο πατέρας της οικογένειας περιγράφει στην κάμερα, ακούγοντας από γνωστούς ότι το σπίτι ήταν άδειο και μη έχοντας άλλη επιλογή, εγκαταστάθηκαν εκεί για να μην μείνουν στους δρόμους.

Εκείνος και η σύζυγος του μας είπαν ότι απευθύνθηκαν πάρα πολλές φορές στην Υπηρεσία Μέριμνας ώστε να τους παραχωρηθεί ένα σπίτι.

Το μοναδικό πράγμα που ζητά η οικογένεια είναι να βοηθηθεί ώστε να γίνει σύνδεση του ηλεκτρισμού και του νερού. Με δάκρυα στα μάτια ο Baris μας ενημέρωσε πως όταν βραδιάζει χρησιμοποιούν μπαταρίες αυτοκινήτου τις οποίες ενώνουν με λαμπτήρες. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς αυτό σημαίνει ότι στο σπίτι δεν υπάρχει ψυγείο. Για νερό σπεύδουν σε μια διάτρηση κοντά στο σπίτι, γεμίζουν μπιτόνια και τα μεταφέρουν στο σπίτι για την τουαλέτα και το μπάνιο.

 

λαρνακα μεσα

λαρνακα σπιτι

 

Send this to a friend