Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσά
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσά

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσά

Σκαλιώτισσα Απολογείται ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο υπό διαθεσιμότητα Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλής. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου έκρινε ήδη, ότι υπάρχει, εκ πρώτης όψεως, υπόθεση εναντίον του Δημοτικού Γραμματέα Λάρνακας, Λευτέρη Εμπεδοκλή, τον οποίο κάλεσε σε απολογία. Yπενθυμίζεταιότι ο Λευτέρης Εμπεδοκλής, ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα, κατηγορείται για υποθέσεις κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όλη η Πνευματική Δημιουργία στη Λάρνακα, έχει καταγραφεί και θα παρουσιαστεί ο πρώτος τόμος με 100 Λογοτέχνες ,στις 7μμ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Το βιβλίο με τίτλο «Η Πνευματική Δημιουργία στη Λάρνακα τ.Α΄100 λογοτέχνες της Λάρνακας», των Γλαύκου Γεωργιάδη, Γιώργου Κιτρομηλίδη και Κώστα Κατσώνη, θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που διοργανώνουν η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και η Πολιτιστική Κίνηση, Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού. Χαιρετισμό θα επευθύνουν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και ο Λογοτέχνης Λούης Περεντός. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο φιλόλογος –μελετητής της λογοτεχνίας Στέλιος Παπαντωνίου, και ο φιλόλογος- Βουλευτής Λάρνακας Γιώργος Γεωργίου. Θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα κατά το οποίο θα τραγουδήσει ο Κυριάκος Μαππούρας. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Επιτροπή του Ιδρύματος ΧΡΙΣΤΙΝΑ Α. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ οργανώνουν και φέτος την καθιερωμένη Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα εις μνήμην της Χριστίνας Α. Αποστόλου. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Λαζάρου. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί και στη Λεμεσό στο ΤΕ.ΠΑ.Κ,  Αμφιθέατρο 2 στο κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος, από τις 19:30 – 21:00. Όπως πάντα η Ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και πραγματεύεται θέμα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος.  Για αυτή την Επιστημονική Ημερίδα έχει επιλεγεί το θέμα «ΒΙΤΑΜΙΝΗ D: ΑΝΑΓΚΗ Ή ΜΟΔΑ;» Θα ακολουθήσει συζήτηση με την συμμετοχή του κοινού. Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου και με την στήριξη της Ρευματολογικής Εταιρείας Κύπρου και του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου  

Δίωρη ξενάγηση στην πόλη της Λάρνακας με επαγγελματία ξεναγόπεριλαμβάνει για σήμερα το επιτυχημένο Πρόγραμμα Δωρεάν Χειμερινών Εμπειριών που προσφέρεται από την ΕΤΑΠ Λάρνακας, σε ξένους και ντόπιους επισκέπτες οι οποίοι διαμένουν σε ξενοδοχειακά καταλύματα της πόλης και επαρχίας Λάρνακας. επαναρχίζει και φέτος από την 1η Νοεμβρίου 2018

Το θεσμοθετημένο πλέον Πρόγραμμα, πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά, και διαρκεί μέχρι την 31η Μαρτίου 2019. Στόχος του προγράμματος είναι ο εμπλουτισμός του χειμερινού τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας καθώς και την ενίσχυση της εμπειρίας του επισκέπτη μέσω της γνωριμίας με τον πολιτισμό και την τοπική παράδοση.

«Ο ήχος του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε Σκηνοθεσία του Άδωνι Φλωρίδης παρουσιάζεται στις 8:30μμ στο Δημοτικό Θέατρο από τη Νέα  Σκηνή του ΘΟΚ. Είσοδος €12 & €6 (άτομα κάτω των 25 ετών, άνεργοι, συνταξιούχοι)

Η μοναδική σχέση του εσωτερικού μας κόσμου (περιεχόμενο) με το εξωτερικό μας περίβλημα (δοχείο) αποκαλύπτεται το απόγευμα στο MythFactory, από το εργαστήριο Yoga με τις Νατάσα Νίρου και Άννικα Νικολάου. Τίτλος της καλλιτεχνικής εμπειρίας είναι  ‘’YinYoga drumming’’. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Biennale Λάρνακας 2018, την πρώτη εκδήλωση του είδους που διοργανώνεται στην Κύπρο, από μια ομάδα καλλιτεχνών και φιλότεχνων.

Ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας, θα πραγματοποιήσει στις 9πμ, εθιμοτυπική επίσκεψη στο Γραφείο Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα

Στο Πρόγραμμα του Δήμου, στις 4:30μμ θα πραγματοποιηθεί Συνεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής  

Send this to a friend