Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αρχίζει επισήμως σήμερα για το Περιφερειακό Γυμνάσιο Ξυλοφάγου το Ευρωπαϊκο πρόγραμμά Erasmus+ με τίτλο “Passengers on the Same Bus! No Place for Discrimination, Segregation and Inequality”, στο οποίοσυμμετέχουν  μαθητές από Φιλανδία, Τσεχία και Ιταλία. Σαν επιβάτες στο ίδιο λεωφορείο, χωρίς διακρίσεις, ανισότητα και διαχωρισμό, αναφέρει ο εκπαιδευτικός-συντονιστής του προγράμματος Πέτρος Τεκκέλας, «ξεκινήσαμε ένα μεγάλο ταξίδι με τα τρία σχολεία-εταίρους μας, Φιλανδία, Ιταλία και Τσεχία αμέσως μετά την έγκριση του σχεδίου μας.  Με πολλή δουλεία, ζήλο και αφοσίωση τα παιδία μας εργάζονται, παρά τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους, για να πετύχουμε τους στόχους μας που είναι: η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και η συνειδητοποίηση, ότι η διαφορετικότητα μας ενώνει. Η απόκτηση γνώσεων και εμπειριών για τα θέματα του σχολικού εκφοβισμού, των διακρίσεων και της ισότητας, ιδιαίτερα όσο αφορά τους μετανάστες, ο σχεδιασμός και εκπόνηση δράσεων κατά των διακρίσεων, του διαχωρισμού και της ανισότητας στα σχολεία και η διάδοση τωναποτελεσμάτων του προγράμματός. Το πρόγραμμά μας αποτελείται από τέσσερις δράσεις, μία σε κάθε χώρα.  Η πρώτη δράση, η οποία σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη του σχεδίου μας, θα λάβει χώρα στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Ξυλοφάγου από τις 26 μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2018.  Στη δράση αυτή θα συμμετέχουν πέντε παιδιά από κάθε σχολείο (Φιλανδία, Τσεχία και Ιταλία).  Η επίσημη τελετή έναρξης του προγράμματός  ξεκινάει στις 9:30πμ.

Εμπλουτίζονται και πρασινίζουν οι παραλίες της Λάρνακας με σειρά εμπλουτιστικών έργων που ετοιμάζει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας σε συνεργασία με τον ΚΟΤ και Τοπικές Αρχές. Την περασμένη βδομάδα υλοποιήθηκε το έργο φύτευσης 200 φοινικόδεντρων στις παραλίες. Στόχος της δράσης είναι η βελτίωση της εικόνας των παραλιών της Λάρνακας, η ενίσχυση του πρασίνου και η δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος αλλά κυρίως ταυτότητας για τις παραλίες της Λάρνακας. Η φύτευση έγινε κατά μήκος του παραλιακού μετώπου Πύλας και Βορόκληνης, στην παραλία της οδού Τ. Μητσόπουλου, στον Φάρο στα Περβόλια και στην παραλία αετοσανίδων στους Σοφτάδες. Το νέο απόκτημα της παραλίας Le Bay στη Βορόκληνηείναι το άρτιας υποδομής γήπεδο beach volley & beach tennis που σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης για το Beach Volley της επαρχίας Λάρνακας Μάριο Νικολαΐδη, το συγκεκριμένο γήπεδο διαθέτει τις καλύτερες προδιαγραφές παγκυπρίως και μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιείται και για αγώνες. Στο εν λόγω γήπεδο έχει τοποθετηθεί εξαιρετικής ποιότητας άμμος που δεν σηκώνει σκόνη, γεωύφασμα στην υποδομή, πυλώνες με εύκολη μετατροπή από beach tennis σε beachvolley και αντίστροφα και αγωνιστικό φιλέ κατάλληλο και για τα δύο αθλήματα. Επίσης έχουν τοποθετηθεί τέσσερα υπαίθριαγυμναστήρια με όργανα υψηλών προδιαγραφών στους παραλιακούς πεζόδρομους Βορόκληνης και Περβολιών. Πολύ σύντομα, υπαίθριο γυμναστήριο θα αποκτήσουν η παραλία Μακένζυ και η πλαζ του ΚΟΤ στην Πύλα. Ακόμα μια πρωτοποριακή ιδέα της ΕΤΑΠ που υλοποιείται σταδιακά είναι η τοποθέτηση τεσσάρων συνθέσεων παιγνιδιών παραλίας. Οι πρώτες τοποθετήθηκαν στην παραλία Γιαννάδες ενώ αναμένεται σύντομα να εγκατασταθεί αντίστοιχη υποδομή στο Μακένζυ, στην Καστέλα και στην παραλία έναντι των ξενοδοχείων της οδού Τ. Μητσόπουλου.

Η επιτυχημένη καμπάνια της Λάρνακας “They Always Come Back” προγραμματίζεται να συνεχιστεί και το 2019. Η καμπάνια αποτυπώνεται σε όλα τα μέσα προβολής της ΕΤΑΠ Λάρνακας όπως στα φυλλάδια, στα πανό, στην ιστοσελίδα, στα webbanners, στο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο, σε photobooths στην πόλη κ.α. Τώρα, έρχεται να προστεθεί και νέο διαφημιστικό σποτάκι που εκφράζει τη φιλοσοφία της καμπάνιας με ένα ευφάνταστο τρόπο. Toβίντεο έχει δημιουργηθεί από την Zedem Media που εδρεύει στη Λάρνακα, οι παραγωγοί της οποίας επεδίωξαν να παρουσιάσουν τη Λάρνακα όπως την βλέπουν, την αισθάνονται και την βιώνουν τόσο οι ίδιοι ως δημιουργοί όσο και οι τουρίστες που την επισκέπτονται. Γι’ αυτό και το βίντεο έχει ανθρωποκεντρική προσέγγιση μεταφέροντας στην οθόνη το διαχρονικό δέσιμο του τουρίστα της Λάρνακας με τον προορισμό.    Υπενθυμίζουμε ότι το sloganTheyAlways Come Back” συνοδεύεται πάντα από το κυρίως σύμβολο που είναι τα φλαμίνγκο και τα οποία πάντα επιστρέφουν στη Λάρνακα, όπως και ο ταξιδιώτης. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται και το γεγονός ότι η Λάρνακα κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο επαναλαμβανόμενων τουριστών από όλες τις παραλιακές πόλεις σε ποσοστό που ανέρχεται στο 60%.  Πρόσφατα η Λάρνακα έτυχε μεγάλης προβολής στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου μέσω της συνεργασίας του καναλιού ITV, της ΕΤΑΠ Λάρνακας και του γνωστού καλλιτέχνη Peter Andre, παρουσιάστηκαν στο δημοφιλές πρόγραμμα “Goodmorning Britain” πέντε επεισόδια των 4,5 λεπτών έκαστο, με πλάνα αποκλειστικά από τη Λάρνακα. Τα επεισόδια παρουσιάζουν τον Andre με την οικογένειά του στις διακοπές τους στη Λάρνακα, όπου ο celebrity επιδίδεται και σε διάφορες δραστηριότητες όπως κυπριακή μαγειρική και θαλάσσια αθλήματα, ενώ αναφέρεται ταυτόχρονα με πολύ εγκωμιαστικά σχόλια για τον προορισμό. Σύμφωνα με στοιχεία του καναλιού ITV, η τηλεθέαση της υπό αναφορά εκπομπής για το κάθε επεισόδιο ξεχωριστά κυμάνθηκε μεταξύ 1,3-1,5 εκατομμύρια σε ζωντανή μετάδοση, λαμβάνοντας το 23% του μέσου όρου τηλεθέασης, με επιπρόσθετη ασφαλώς προβολή των επεισοδίων και διαδικτυακά.  

Σε διευθέτηση με την Σχολική Εφορεία Λάρνακας έχει προχωρήσει ο Δήμος Λάρνακας, ώστε να υπάρχει άφθονος και άνετος χώρος στάθμευσης στο κέντρο της πόλης την περίοδο τν γιορτών. Έχει ως εκ τούτου διευθετηθεί ώστε, οι χώροι στάθμευσης του Δημοτικού Σχολείου Καλογερά και Ευρυβιαδείου Γυμνασίου, να παραμένουν ανοικτοί τις Παρασκευές απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα για διευκόλυνση του Κοινού.  Το κόστος στάθμευσης ανέρχεται στα €2,50 και οι χώροι θα ελέγχονται από άτομα του Προγράμματος  Εποχιακής  Απασχόλησης Ανέργων του Δήμου Λάρνακας. Τα έσοδα από την λειτουργιά των αναφερόμενων χώρων, θα διατεθούν στην Σχολική Εφορεία. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω χώροι θα είναι σε λειτουργία από την ερχόμενη Παρασκευή 30 Νοεμβρίου το απόγευμα. Επίσης, από τις 21 Δεκεμβρίου, ημερομηνία έναρξης των Χριστουγεννιάτικων Διακοπών των Σχολείων, οι εν λόγω χώροι θα λειτουργούν καθημερινά σε εικοσιτετράωρη βάση για εξυπηρέτηση του Κοινού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας.

Στα αεροδρόμια το 2ο τεύχος του περιοδικού «Welcome», του επίσημου περιοδικού της Hermes Airports που καλωσορίζει τους ταξιδιώτες στην Κύπρο. Το περιοδικό είναι διαθέσιμο δωρεάν στους χώρους αφίξεων των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου. Σε αυτό το δεύτερο τεύχος για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, η θεματολογία καλύπτει αφιερώματα στη Λάρνακα, τη Λευκωσία και την Πάφο, μέσα από τα μάτια προσωπικοτήτων της πόλης. Υπάρχουν θέματα για το παραμυθένιο Τρόοδος και την κοσμοπολίτικη Λεμεσό, ενώ ο υπουργός Ενέργειας αναλύει αποκλειστικά στο «Welcome» τις προοπτικές των ενεργειακών κοιτασμάτων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. Στις σελίδες του περιοδικού ο αναγνώστης θα βρει ακόμη το lifestory του ιστοριοδίφη και συλλέκτη Δημήτρη Πιερίδη, ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στην κυπριακή οινοπαραγωγή, καθώς και τις ιστορίες του παραμυθένιου Euphoria Art Land που δημιούργησε ο Κύπριος καλλιτέχνης Άνθος Μυριάνθους στη Λεμεσό. Υπάρχει ρεπορτάζ για το ατμοσφαιρικό Χαμάμ Ομεριέ στην καρδιά της εντός των τειχών Λευκωσίας, αλλά και για τον Ζαχαρία Παπακώστα, τον Κύπριο μελισσοκόμο που φτιάχνει το «Τζιβέρτι», και έχει τιμηθεί πολλές φορές ως το κορυφαίο μέλι στον κόσμο.

 

Τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Νέας Σαλαμίνας, θα τιμήσει ο Ποδοσφαιρικός Όμιλος Παλαιμάχων Νέας Σαλαμίνας και το ΔΣ του Σωματείου, με εκδήλωση –φιλολογικό μνημόσυνο που θα πραγματοποιηθεί στις 7:30μμ στην Αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρονα του Σωματείου και τιτλοφορείται Τιμή στους Ήρωες και σε αυτούς που έφυγαν νωρίς. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η χορευτική παράσταση του διαδραστικού εργαστηρίου χορού Open FLR Ιταλίας στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας στις 8.30μμ  μαζί με 10 νεαρούς κύπριους χορευτές/χορεύτριες. Αυτή θα είναι η τελευταία παράλληλη εκδήλωση κατά την διάρκεια της Μπιενάλε την  Ομάδα  Σύγχρονου Χορού «Open FLR» Ιταλίας

Την Κοινωνική, Ιστορική δραματική ταινία Phoenix, γερμανικής παραγωγής, παρουσιάζει στις 8:30μμ στο Θέατρο Σκάλα, η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας-Αμμοχώστου. Η Σκηνοθεσίαείναι του Christian Petzold. Η προβολή γίνεται από την Κινηματογραφική Λέσχη σε συνεργασία με το Goethe Institute στα πλαίσια του μήνα Γερμανοφωνίας και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Συνεδριάζει στη μία μετά το μεσημέρι το Συμβούλιο Εκμετάλλευσης ΧΥΤΥ Κόσιης, στα Γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας, στις 5.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Συμβουλίου Προσφορών και στις 6μμ είναι προγραμματισμένη Συνεδρία της Ολομέλειας τουΔημοτικού Συμβουλίου

Send this to a friend