Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Η νέα επαναστατική μέθοδος Laser
Η νέα επαναστατική μέθοδος Laser

Η νέα επαναστατική μέθοδος Laser

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

 

Όπως είναι γνωστό οι ‘παραδοσιακές’ μέθοδοι αποτρίχωσης, προσφέρουν προσωρινή μόνο απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Για το λόγο αυτό, όλο και περισσότερες γυναίκες και άντρες, υιοθετούν πλέον την νέα μέθοδο αποτρίχωσης με laser. Ένα νέου τύπου Laser, το DIODE LASER, που έγινε γνωστό τον τελευταίο χρόνο στη Κύπρο, εντελώς αθώο και που όλο και περισσότερος κόσμος το χρησιμοποιεί, φιλοξενούμε σήμερα στην εφημερίδα μας.

Το νέο Laser επιτρέπει την αποτρίχωση και το καλοκαίρι και δεν δουλεύει με ακτίνες που είναι επιβλαβή για την υγεία του ανθρώπου. Η αισθητικός Κούλα Παπύρου, υπεύθυνη του Ινστιτούτου Αισθητικής Pure skin by Koula Papyrou, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα, μας το παρουσιάζει και μας εξηγεί πως δουλεύει και ποιες είναι οι ιδιότητες του.

 

Πως δουλεύει το νέο Diode Laser;

«Το νέο Laser είναι τελευταίας τεχνολογίας και με τη χρησιμοποίηση του ανανεώνονται τα κύτταρα, κλείνουν οι πόροι, αν υπάρχουν οποιαδήποτε σημάδια, ή στίγματα εξαφανίζονται, το δέρμα γίνεται πιο άσπρο, πιο λείο και πιο λαμπερό. Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει το νέο Laser, είναι ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και το καλοκαίρι χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης χρησιμοποιείται σε οποιοδήποτε τύπο δέρματος ακόμα και σε μαυρισμένο δέρμα από τον ήλιο».

 

Πόσο χρόνο παίρνει η θεραπεία;

«Δουλεύουμε με το θύλακα της τρίχας, για να γίνεται καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων που παράγουν την τριχοφυΐα, ούτως ώστε η τρίχα να καταστρέφεται εντελώς. Αυτό βέβαια χρειάζεται  κάποιο χρόνο.  Για να ολοκληρωθεί μια θεραπεία χρειάζονται 10 με 12 θεραπείες συν 10 με 12 δωρεάν επαναλήψεις. Ο λόγος αυτού του μεγάλου αριθμού επισκέψεων είναι διότι η τρίχα έχει δυο κύκλους, έτσι ενδείκνυται η επανάληψη, ούτως ώστε να καταστραφούν εντελώς οι ανεπιθύμητες τρίχες.  Δηλαδή σύνολο κάποιο άτομο χρειάζεται 20 με 24 επισκέψεις».

 

Για ποιες ηλικίες ενδείκνυται;

«Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε άτομα ηλικίας 16 ετών μέχρι και 100».

 

Είναι και για άντρες και για γυναίκες;

«Ναι βέβαια η αποτρίχωση με LASER είναι μια μέθοδος αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας τόσο για γυναίκες όσο και για άντρες και είναι εξίσου αποτελεσματική».

 

Πόσα κοστίζει η κάθε θεραπεία ;

«Για ολόκληρο το σώμα είναι 100 ευρώ, συν πάντα οι δωρεάν επαναλήψεις. Περιλαμβάνει πόδια, χέρια, μπικίνι και μασχάλες. Όταν κάποιο άτομο δεν ενδιαφέρεται για ένα ολοκληρωμένο πακέτο η θεραπεία γίνεται ξεχωριστά.

Ποιο συγκεκριμένα οι τιμές για τις γυναίκες είναι: Για πρόσωπο 15 ευρώ, μασχάλες 15 ευρώ, μουστάκι 10 ευρώ, μπικίνι 25 ευρώ, χέρια 30 ευρώ, μισό πόδι 30 ευρώ, ολόκληρο πόδι 50 ευρώ, κοιλιά 20 ευρώ και πλάτη 20 ευρώ.

Για άντρες οι τιμές είναι: Πρόσωπο 15 ευρώ, μασχάλες 20 ευρώ, χέρια 40 ευρώ, πόδια 60 ευρώ, στήθος 50 ευρώ, πλάτη 50 ευρώ και ολόκληρο το σώμα 140 ευρώ».

 

Είναι ανώδυνό ή επώδυνο;

«Όχι δεν είναι επώδυνο απλά νιώθεις ένα μικρό τσιμπιματάκι. Τώρα αν κάποιο άτομο παραπονεθεί ότι το τσίμπημα είναι λίγο πιο έντονο χρησιμοποιούμε πάγο. Φυσικά μέχρι στιγμής εγώ προσωπικά δεν είχα με πελάτες οποιοδήποτε παράπονο για έντονη ενόχληση».

 

Υπάρχει περίπτωση να μας κάψει ή να μας αφήσει σημάδια ή διχρωμίες;

«Όχι καθόλου δεν υπάρχει κανένας τέτοιος κίνδυνος, όταν βέβαια και η κοπέλα που το χρησιμοποιεί είναι αρκετά προσεχτική».

 

Υπάρχει κίνδυνος για τα μάτια;

«Κατά τη θεραπεία τα μάτια προστατεύονται με ειδικά γυαλιά για την αποφυγή οφθαλμικών βλαβών από το LASER».

 

Επιτρέπεται η αποτρίχωση με LASER κατά τη διάρκεια της κύησης;

«Η αποτρίχωση με LASER δεν είναι καθόλου επικίνδυνη κατά τη διάρκεια της κύησης και πολλές γυναίκες συνεχίζουν το συνηθισμένο τους πρόγραμμα αποτρίχωσης. Καλό είναι ωστόσο να αποφευχθεί κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης, για προληπτικούς λόγους. Καλό βέβαια είναι και η συναίνεση του γυναικολόγου της κάθε κοπέλας».

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορείτε να αποτείνεστε στην υπεύθυνη του Ινστιτούτου κ. Κούλα Παπύρου στο τηλέφωνο 99 088724.

Send this to a friend