Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το πεντάστερο και οι βίλες δεν είναι ανάπτυξη για την Αλυκή Λάρνακας, αλλά καταστροφή, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι. Στην ανακοίνωση η είδηση του προγραμματισμού για δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου και βίλες στην Αλυκή της Λάρνακας, εντός των ορίων Περιοχής Προστασίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Natura 2000 – Αλυκές Λάρνακας», χαρακτηρίστηκε από το Κίνημα Οικολόγων ως κεραυνός εν αίθρια. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι η κοινωνία και η τοπική αυτοδιοίκηση της Λάρνακας οφείλει να δράσει προληπτικά και να μην επιτρέψει την ανέγερση ούτε μιας κολώνας, από τη στιγμή που η περιοχή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη». Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ενδεχόμενες αρνητικέςκαι μόνιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον του υγροτόπου της Αλυκής Λάρνακας, στην πτηνοπανίδα, προβλήματα με κουνούπια, με τον φωτισμό και τον θόρυβο που προκαλούν συνέπειες στη βιοποικιλότητα, με την αλλαγή χρήσης γης και με ενδεχόμενες επιπτώσεις σε περιοχή προστασίας της φύσης, κατά την άποψη των Οικολόγων. Πάντως η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει στην 1η Διεθνή Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Biennale Larnaca 2018 με δύο από τις 25 παράλληλες δράσεις, γεγονός που φανερώνει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του Δήμου Αθηένου για τον πολιτισμό και τις τέχνες. Στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα «Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Μύθοι και πραγματικότητες» στο Πολυκέντρο Νεότητας Αθηένου. Εισηγητής θα είναι η Δέσποινα Μαγγανή – Παστού, Σύμβουλος Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Δημοτικός Σύμβουλος Αθηένου. Θα ακολουθήσει στις 8μμ, ένα ενδιαφέρον διαδραστικό παιχνίδι στο Χάνι του Μεστάνα, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Πολυκέντρο Νεότητας, με τίτλο “Xymplexis”. Το διαδραστικό συμβάν θα συντονίζεται από τον εικαστικό Μιχάλη Ηλία και τη μουσική επιμέλεια θα έχει ο δισκοθέτης Αριστόδημος. Η είσοδος είναι δωρεάν και θα διατίθενται ποτά προς πώληση. Η πρώτη δράση της Biennale Larnaca 2018 πραγματοποιήθηκε στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου και ήταν τα εγκαίνια των Ανοικτών Βιβλιοθηκών, που σκοπός τους είναι η καλλιέργεια της κουλτούρας «δανείζομαι-επιστρέφω-σέβομαι».
Προς:
Πρόγευμα εργασίας διοργανώνει η ΕΤΑΠ για τους Δημοσιογράφους Λάρνακας στις 8:45π.μ. στο ξενοδοχείο Palm Beach, για ενημέρωση από τον Πρόεδρο Ντίνο Λευκαρίτη αναφορικά με τα νέα έργα εμπλουτισμού των παραλιών της Περιφέρειάς Λάρνακας καθώς και για άλλες εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού της πόλης και Επαρχίας. Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Βορόκληνης Νεόφυτος Φακοντής θα ενημερώσει για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στη Βορόκληνη και θα ακολουθήσει επιτόπια επίσκεψη σε δύο νέα έργα επί του παραλιακού πεζόδρομου.

Το 1ο Φιλολογικό Συνέδριο με θέμα: “Μητροπολίτης Κιτίου Κυπριανός Οικονομίδης”διοργανώνει ο Δήμος Λευκονοίκου Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 9μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Κοντού. Το θέμα του Συνεδρίου θα αναπτύξει ο πατήρ Σοφρώνιος Μιχαηλίδης. Ο Γιώργος Γεωργή, θα μιλήσει για τη Γενέθλια γη και το Λευκόνοικο στα πρώτα χρόνια της Τουρκοκρατίας και οι Πέτρος Παπαπολυβίου και Χρίστος Κυριακίδης, θα μιλήσουν για τον Κυπριανό Οικονομίδη ως φοιτητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον πολιτικό λόγο του Μητροπολίτου Κιτίου Κυπριανού Οικονομίδη. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Νίκος Χριςστοδουλίδης, η Δήμαρχος Λευκονοίκου Ζήνα Λυσσάνδρου Παναγίδη, και ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος. Στο σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα είναι η Μάρω Μήτσα και η Δρ Ειρήνη Παρασκευά Ροδοσθένους.

Ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηένου, τιμώντας τη μνήμη των αποθανόντων Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Δημοτικού Γραμματέα του Δήμου Αθηένου, ανακοινώνουν ότι την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης Αθηένου, θα τελεστεί επίσημο μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης των ψυχών τους. Η παρουσία των συγγενών, αλλά και όλων όσων τιμούν τη μνήμη τους, θα τιμήσει ιδιαίτερα την προσφορά των ανθρώπων αυτών, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για το καλό και την πρόοδο του Δήμου Αθηένου, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ∆ήµου Λάρνακας σε συνεργασία µε τη ∆ιεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισµού, διοργανώνουν ενηµερωτική εκδήλωση µε θέµα: «Βρες το ταλέντο σου! Βρες τον κλάδο και τη χώρα σπουδών που σου ταιριάζει…» Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενηµερωθούν από επαγγελματίες εκπαιδευτικούς συμβούλους για τους Κλάδους Σπουδών που προσφέρονται στην Τεχνική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, για τις προοπτικές για σπουδές σε τεχνικά επαγγέλματα στην Κύπρο και το εξωτερικό, για τα επαγγέλματα του µμέλλοντος και τις προοπτικές εργοδότησης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο χώρο στέγασης του Europe Direct ∆ήµου Λάρνακας, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δεξιοτήτων που καθιέρωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αναδείξει τη σημαντικότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ) στην έξυπνη και βιώσιμη ανάπτυξη και στην οικοδόμηση μιας ισχυρότερης κοινωνίας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Εκδρομή για άτομα 3ης ηλικίας, διοργανώνει ο Δήμος Λάρνακας την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, και η αναχώρηση έχει οριστεί στις 8πμ. Το πρόγραμμα της εκδρομής αρχίζει με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου, και στην Ιερά Μονή Συμβούλου Χριστού- Άγιος Γεώργιος στη Σωτήρα Λεμεσού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν γεύμα σε εστιατόριο. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν νε επικοινωνήσουν με το Δημοτικό Μέλαθρο Ευγηρίας, με το Χρυσοστόμιο Μέλαθρο, με την Επιτροπή Αναδόμησης Κοκκίνων, με τη ΣΚΕ Τσιακκιλερού, με τις Επιτροπές Προσφυγικών Συνοικισμών , τις Ενοριακές και Εκκλησιαστικές Επιτροπές και τις Τοπικές Επιτροπές Συνταξιούχων.

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Επαρχίας Λάρνακας, θα πραγματοποιηθεί στις 7μ.μ. στο Ξενοδοχείο Sun Hall

Send this to a friend