Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

 Τι θα γίνει με το διαβόητο «Κατασκευαστικό Συμβόλαιο C12» που είναι το μεγαλύτερο και πιο πολύπλοκο συμβόλαιο του Αποχετευτικού της Λάρνακας, λόγω της ύπαρξης αρχαιοτήτων, θα μάθουμε όλοι σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 9πμ στα Γραφεία του Συμβουλίου. Η ενημέρωση θα γίνει από τον Πρόεδρο και τη Διεύθυνση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, που  θα μιλήσουν για τις εξελίξεις των εργασιών, δηλαδή για τις καθυστερήσεις που στοιχίζουν εκατομμύρια στους Δημότες καθώς και τι μέλει γενέσθαι  με  το συμβόλαιο που έχει τερματιστεί. Το πιο σημαντικό θα είναι να πληροφορηθούμε όλοι, πως τελικά θα προχωρήσουν οι εργασίες για το αποχετευτικό και τι θα γίνει αν αξιώσει αποζημιώσεις, ο εργολάβος του οποίου το συμβόλαιο τερματίστηκε. Το «Κατασκευαστικό Συμβόλαιο C12» που καλύπτει, μεταξύ άλλων, τις περιοχές Μητρόπολης και Χρυσοπολίτισσας, είχε ξεκίνησε με προϋπολογισμό 8 εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στα 13 εκατομμύρια και υπολείπεται περίπου 25% των εργασιών του. Το επί πλέον κόστος οφείλεται στις καθυστερήσεις λόγω ανεύρεσηςαρχαιοτήτων οι οποίες σύμφωνα με πρόνοιες του συμβολαίου, έδιναν δικαίωμα στον εργολάβο για επιπρόσθετες πληρωμές. Ένας μόνο δρόμος, όπου βρέθηκαν αρχαιότητες και παραμένει εδώ και πάρα πολλούς μήνες κλειστός, έχει στοιχίσει στον ΣΑΛ, πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ. Το «Κατασκευαστικό Συμβόλαιο C12» έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015. Η απόφαση για διακοπή του συμβολαίου C12, λήφθηκε μετά από έγκριση από την Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων, αλλά και κατόπιν συστάσεων τηςΕλεγκτικής Υπηρεσίας. Ο τερματισμός του συμβολαίου στηρίζεται κυρίως σε νομικό έρεισμα, που προκύπτει από το γεγονός ότι το κόστος έχει ξεπεράσει το 50% του προβλεπόμενου στο συμβόλαιο, που ενεργοποιεί το δικαίωμα τερματισμού. Στο μεταξύ, ολοκληρώνονται οι εργασίες του Αποχετευτικού και σύντομα αναμένεται να συνδεθούν τα νοικοκυριά, στις περιοχές όπου τρέχουν τα συμβόλαια C14 και C18, δηλαδή οι περιοχές του KCineplex, συνοικισμού Καμάρων, Νέου Νοσοκομείου και Κρασιά. Σ’ εξέλιξη είναι και τα δύο τελευταία συμβόλαια της Β΄ φάσης του αποχετευτικού, το C15 και το C21, που καλύπτουν τις περιοχές κοντά στο νέο ΓΣΖ και στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρνακας. Πάντως για την περιοχή Χρυσοπολίτισσας -Μητρόπολης, όπου βρίσκονται οι περισσότερες αρχαιότητες, δεν είχε γίνει καμία έρευνα κατά τον σχεδιασμό του αποχετευτικού, παρ’ όλο που υπάρχει τέτοια τεχνολογία. Η τεχνολογία αυτή είχε χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες στο περιβόητο οικόπεδο του Αρχιεπισκόπου στην Πέγεια, στο οποίο έγινε σάρωση του υπεδάφους με ειδικό μηχάνημα.

Ανοικτή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, θα έχουν στις 4μ.μ. οι κάτοικοι της Ενορίας Σταυροδρομίου. Η συνάντηση έχει στόχο τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στα προβλήματα της περιοχής και θα πραγματοποιηθεί στο καφενείο Σταυροδρομίου.

Εργασίες στην Τερσεφάνου θα αφήσουν για δύο μέρες τη Λευκωσία χωρίς νερό. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, οιπρογραμματισμένες εργασίες σύνδεσης του Νέου Εφεδρικού Αντλιοστασίου Τερσεφάνου με τον αγωγό Τερσεφάνου – Λευκωσίας καθώς και οι εργασίες συντήρησης του αγωγού, αναγκάζουν το Τμήμα να διακόψει την παροχή νερού από σήμερα στις 11 το βράδυ μέχρι την Παρασκευή 23/11/2018 στις 6 το πρωί. Από τις πιο πάνω εργασίες θα επηρεαστούν το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, καθώς και οι ακόλουθοι Δήμοι και Κοινότητες: Τσέρι, Λατσιά, Γέρι, Εργάτες (συμπεριλαμβανομένης Βιομηχανικής Περιοχής), Λακατάμεια, Δάλι, Αθηένου, Ποταμιά, Πάνω Δευτερά, Κάτω Δευτερά, Ανάγυια, Αγία Άννα, ΑγίοιΤριμιθιάς, Παλαιομέτοχο, Μένοικο, Μάμμαρι, Κοκκινοτριμιθιά, Δένεια. Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων προτρέπει όλους τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση του νερού, εξοικονομώντας τη μέγιστη δυνατή ποσότητα και λυπάται για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία προκληθεί λόγω της αναφερόμενης διακοπής.   

 

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντισμού και Προσφυγικών Θεμάτων σε συνεργασία με τον Δρα κ. Παναγιώτη Σακκά – Χειρούργος Ουρολόγος Ανδρολόγος, διοργανώνουν στις 7μμ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, δωρεάν ενημέρωση για το Κοινό με θέμα «Καρκίνος του Προστάτη.

Φιλανθρωπική εκδήλωση διοργανώνει στις 5.30μ.μ. στο ξενοδοχείο Sun Hall ο Όμιλος Inner Wheel Club ofLarnacaKition.

Δεύτερη παράσταση του Θεατρικού μονολόγου «Ύπερος» του συγγραφέα Κώστα Μαννούρη, με τους Δημήτρη Αντωνίου και Λένια Σορόκου. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο της Biennale Larnaca 2018 και θα αρχίσει στις 8μμ, στο Youth Makers Space – «Σπίτι του Εθελοντή». Σκηνοθεσία, Αιμίλιος Χαραλαμπίδης.

Send this to a friend