Home ΛΑΡΝΑΚΑ Χιλιάδες δρομείς στον Διεθνή Μαραθώνιο Radisson Blu
Χιλιάδες δρομείς στον Διεθνή Μαραθώνιο Radisson Blu

Χιλιάδες δρομείς στον Διεθνή Μαραθώνιο Radisson Blu

Πλήθος δρομέων, επισκεπτών και ρεκόρ στον 2ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν το πρωί της Κυριακής στη Λάρνακα, με σημείο εκκίνησης τις Φοινικούδες, με συμμετοχές από περισσότερες από 40 χώρες. Από το εξωτερικό προήλθαν και πολλοί νικητές στις διάφορες κατηγορίες της διοργάνωσης (Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, 10 χλμ., 5 χλμ, ατομικό, 5 χλμ. εταιρικό, McDonald’s Kids Race, RMHC Fun Race). Οι συμμετοχές, οι επισκέπτες και τα ρεκόρ διαδρομής ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Από Αργεντινή και Ουκρανία ήρθαν οι νικητές του Μαραθωνίου. Στους Άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Αργεντινός Eduardo Rafael Recina (02:39:28) και την τριάδα πλαισίωσαν Alex Servais (02:51:58) και Michal Welber (02:52:15). Στις Γυναίκες πρώτη ήταν η Ουκρανή Inna Prodan (03:16:09), με τις Cille Poulsen (03:19:14) και Yulia Belousova (03:29:30) να συμπληρώνουν την τριάδα.

Την πρώτη εκκίνηση της ημέρας έδωσε ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, με τον Μάριο Πολυβίου, εκπρόσωπο του Radisson Blu, ονομαστικού χορηγού της διοργάνωσης.

Με ρεκόρ Αγώνα ο νικητής του Ημιμαραθωνίου, Ευάγγελος Μαλιόγλου, με χρόνο 01:11:29! Η πρώτη τετράδα των δρομέων τερμάτισε με καλύτερο χρόνο από τον περσινό νικητή: 2ος ο Ματέους Μάτζιαρ με 01:16:18, 3ος ο Γιούρι Κόμιχ με 01:18:08 και 4ος ο Χριστόφορος Πρωτόπαπας με 01:19:42. Η Στέλλα Χριστοφόρου τερμάτισε πρώτη στον Ημιμαραθώνιο Γυναικών με χρόνο 01:21:47. Την τριάδα συμπληρώνουν Σβετλάνα Γκρεμπένεβα με 01:28:31 και Νατάλια Γκρατς 01:30:31.

Δυναμική αγωνιστική παρουσία είχε η Stoiximan Running Τeam, με τον Χρήστο Καλλία να τερματίζει πρώτος στα 5 χλμ. Ανδρών (00:14:44) και τις Αθηνά Κοϊνη (00:16:38)και Αναστασία Μαρινάκου (00:16:54) να καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις στα 5 χλμ. των Γυναικών. Ο Χρίστος Καλλίας είχε νικήσει και πέρσι στα 5χλμ, ενώ παρουσία στο βάθρο είχε η Stoiximan Running Τeam και στα 10 χλμ. με την Ζωή Ανδρικοπούλου (2η).
Ξεχωριστή και η παρουσία της 13χρονης ΓλυκερίαςΣκάρκου που έτρεξε για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας και συμπλήρωσε την τριάδα των νικητριών στα 5 χλμ. (00:18:15), μία μόλις εβδομάδα μετά τη συμμετοχή της στα 10 χλμ. του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, όπου είχε τερματίσει πέμπτη. Την τριάδα στους νικητές των Ανδρών, στα 5 χλμ., πλαισίωσαν Μάριος Αποστολίδης (00:15:27)και Γιώργος Τοφφή (00:15:52).

Μία εβδομάδα μετά την Αθήνα έτρεξε στη Λάρνακα και η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνιοδρόμος, Μαρία Πολύζου, ενώ η Βρετανή δρομέας Καρολάιν Τζάκσον τιμήθηκε με ειδική πλακέτα από τους διοργανωτές, καθώς ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας αποτέλεσε τον 100όΜαραθώνιο στην καριέρα της!
Την εκκίνηση των 5 χλμ έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, με τον Δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα και τον Σάββα Κάκκο, εκπρόσωπο του Radisson Blu.

Στα 10 χλμ., στους Άνδρες, πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος Μίνος (00:31:16), με τους Αβραάμη Αβραάμ (00:34:55) και Evgeni Zarakovskii (000:35:27) να ακολουθούν. Στις Γυναίκες την τριάδα αποτέλεσαν οι Dagmara Handzlik (00:35:43), Ζωή Ανδρικοπούλου (00:39:07) και Ελένη Ιωάννου (00:39:46).

Ειδικές βραβεύσεις
Στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας έγινε ειδική τελετή βράβευσης, όπου ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας των Μαραθωνίων Αθήνας και Λάρνακας. Μία συνεργασία που ξεκίνησε φέτος με την άφιξη της Φλόγας του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και τη λαμπαδηδρομία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αδερφοποίησης με τον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου έγινε ειδική βράβευση και προς την αποστολή που ήρθε από τη Ρόδο, επισφραγίζοντας και την περαιτέρω συνεργασία των δύο Μαραθωνίων.

Προσφορά στην κοινωνία
Οι μαραθώνιες διαδρομές ολοκληρώθηκαν με την πιο γλυκιά στιγμή τους το μεσημέρι, με τον παιδικό Μαραθώνιο McDonald’sKidsRace και τον φιλανθρωπικού χαρακτήρα RMHCFunRace, τα καθαρά του οποίου θα δοθούν στο RonaldMcDonald House Charities Cyprus. Την εκκίνηση του 1χλμ έδωσε η Κατερίνα Ανδρέου, εκπρόσωπος των McDonald’s.
Δεν ήταν η μοναδική φιλανθρωπική χροιά του 2ου RadissonBluΔιεθούς Μαραθωνίου Λάρνακας, καθώς και φέτος στήριξε κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς (πέρα από το RonaldMcDonald House of Charities Cyprus), όπως το Hope for Children, τους Special Olympics, το Movember Cyprus, τον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως τον 2οRadissonBlu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας κάλυψαν τηλεοπτικά ο OMEGAμε ζωντανή μετάδοση από τις 11:00 ως τις 13:00 και ραδιοφωνικά το Ράδιο Πρώτο με livelink από τις 10:00 ως τις 13:00.

Οι μεγάλοι υποστηριχτές
Ο 2ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας στέφθηκε με επιτυχία και χάρη στην αρωγή του Δήμου Λάρνακας και την πολύτιμη στήριξη των χορηγών, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Είναι πιστοποιημένος από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων & Δρόμων Αντοχής (AIMS) και αποτελεί τον πρώτο «πράσινο» Μαραθώνιο της Κύπρου. Τελείται υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και του Επιτρόπου Εθελοντισμού σε συνεργασία με τη GreenDot και την ομάδα Let’s Do it Cyprus. Τελείται επίσης υπό την αιγίδα και στήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, του Υπουργείου Υγείας, της Αστυνομίας Κύπρου, της Πολιτικής Άμυνας, του Οργανισμού Νεολαίας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Ο φετινός Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας ήταν ξεχωριστός, καθώς ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Γιώργου Μεσημέρτση, ο οποίος απεβίωσε το καλοκαίρι. Σ’ αυτόν ακούστηκε και ο Ύμνος του Μαραθωνίου, σε σύνθεση του Γιώργου Θεοφάνους, Ύμνος που για πρώτη φορά ακούστηκε την περασμένη Κυριακή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

H Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές για την πολύτιμη συνεισφορά τους, όπως επίσης και τους χορηγούς που στήριξαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο:

http://larnakamarathon.com/

Send this to a friend