Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΛΑΡΝΑΚΑ: Συνάνθρωπος μας κοιμάται στα κρεβατάκια της παραλίας…
ΛΑΡΝΑΚΑ: Συνάνθρωπος μας κοιμάται στα κρεβατάκια της παραλίας…

ΛΑΡΝΑΚΑ: Συνάνθρωπος μας κοιμάται στα κρεβατάκια της παραλίας…

Με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η προέκταση της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στην Κύπρο του 2018 και είναι ακόμα μια ‘σφαλιάρα’ σε όλους εμάς που τα τελευταία χρόνια σιωπούσαμε μπροστά στις τραγικές συνθήκες διαβίωσης συνανθρώπων μας.

Η ανυπαρξία δομών για φιλοξενία αυτών των ανθρώπων αλλά και το γεγονός ότι οι κρατικές υπηρεσίες δυστυχώς υπολειτουργούν οδηγούν πολλούς συνανθρώπους μας να μένουν κυριολεικτά στο δρόμο και να βρίσκουν στέγη σε εγκαταλελειμμένα κτήρια, ή να διαμένουν στα αυτοκίνητά τους, ή ακόμα και σε παγκάκια μέσα σε πάρκα.

Νέο περιστατικό άστεγου συνανθρώπου μας αυτή τη φορά στη Λάρνακα είναι άλλη μια «γροθιά στο στομάχι». Κοπέλα που τράβηξε το βίντεο επικοινώνησε και με τη κίνηση για το δικαίωμα της στέγασης, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι για τον άστεγο ο οποίος βρήκε καταφύγια στα κρεβατάκια της παραλίας στις Φοινικούδες και έχει όπως θα δείτε για συντροφιά του μόνο μια κουβέρτα και ένα παιδικό καρότσι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κίνησης για το δικαίωμα της στέγασης αναμένεται να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του συγκεκριμένου συνανθρώπου μας και να του παρασχεθεί η απαιτούμενη βοήθεια και φροντίδα που χρειάζεται.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Send this to a friend