Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σχεδιάζουν νέο πεντάστερο κοντά στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Σχεδιάζουν νέο πεντάστερο κοντά στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Σχεδιάζουν νέο πεντάστερο κοντά στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Λάρνακα θέλει να κτίσει η εταιρεία “The Vegetables Producers Limited”, η οποία κατέθεσε αίτημα για την ανέγερση του στο Τμήμα Περιβαλλοντικών Μελετών. 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η προτεινόμενη μεικτή τουριστική ανάπτυξη, αποτελείται από τρία μέρη, τα οποία διαμορφώνονται ως ανεξάρτητες μονάδες ως προς τη λειτουργία τους, αλλά είναι λειτουργικά συνδεδεμένες μεταξύ τους. Ειδικότερα η προτεινόμενη μεικτή τουριστική ανάπτυξη αποτελείται από τις ακόλουθες υποδομές:

– Ξενοδοχειακή Μονάδα πέντε αστέρων (5*), η οποία αποτελείται από υπόγειο χώρο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και 2 ορόφους, δυναμικότητας 295 δωματίων/594 κλινών, συνολικού εμβαδού 50445 τετρ. μέτρων, η οποία χωροθετείται εντός του τεμαχίου με αριθμό 161. Περιλαμβάνει όλους τους 7 κοινόχρηστους χώρους, διευκολύνσεις και χώρους στάθμευσης που απαιτούνται για ξενοδοχεία κατηγορίας 5*, σύμφωνα με τους Κανονισμούς του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και την Πολεοδομική Νομοθεσία (lobby/ χώρος υποδοχής, bar, εστιατόρια, κουζίνες, αποθήκες, γυμναστήριο, χώρο παιχνιδιών, πισίνες, κ.α.).

– Συγκρότημα 12 πολυτελών κατοικιών τριών (3) υπνοδωματίων, συνολικού εμβαδού 1848 τετρ. μέτρων, οι οποίες χωροθετούνται εντός του τεμαχίου με αριθμό 161, στο νότιο τμήμα της προτεινόμενης μεικτής τουριστικής ανάπτυξης.

– Συγκρότημα 34 πολυτελών κατοικιών τριών (3) υπνοδωματίων, συνολικού εμβαδού 2888 τετρ. μέτρων, οι οποίες χωροθετούνται εντός των τεμαχίων με αριθμούς 171 και 172, της προτεινόμενης μεικτής τουριστικής ανάπτυξης.

Για το έργο πραγματοποιήθηκε η ανάλογη περιβαλλοντική μελέτη, αφού το ξενοδοχείο θα γειτνιάζει τόσο με το αεροδρόμιο Λάρνακας όσο και με την Αλυκή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, δεν αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές μόνιμες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον ή τη δημόσια υγεία του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής.

Η ανέγερση του ξενοδοχείου, στοχεύει κυρίως στην προσέλκυση συνεδριακού τουρισμού, τη διαμονή τουριστών και τις λειτουργίες του αεροδρομίου και αναμένεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

*φωτογραφία αρχείου

Send this to a friend