Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Συνεχίζεται το κακό συνήθειο, στη Λάρνακα, επισκέπτες να εισέρχονται στη λίμνη της αλυκής, ακόμα και μέσα στο νερό, ορισμένες φορές με τα οχήματά τους, και να προσπαθούν να πλησιάσουν τα φλαμίνγκο, με αποτέλεσμα τα πουλιά να νιώθουν ότι απειλούνται και να πετούν μακριά. Αυτό διαπιστώθηκε έπειτα από ελέγχους που διενεργήθηκαν από λειτουργούς του Τμήματος Περιβάλλοντος, της Υπηρεσίας Θήρας και του Τομέα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, ο Δήμος Λάρνακας και τα πιο πάνω τμήματα επαναλαμβάνουν ότι απαγορεύεται η είσοδος τροχοφόρων και πεζών στον υγροβιότοπο εντός της περιοχής προστασίας, εκτός των υφιστάμενων δρόμων, μονοπατιών, χώρων ξεκούρασης και θέας.

Για παρατήρηση των πουλιών και για φωτογράφιση, να χρησιμοποιούνται τα πτηνοπαρατηρητήρια που υπάρχουν στην περίμετρο των Αλυκών και ο παρακείμενος πεζόδρομος και μονοπάτι της φύσης.

 

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου, διοργανώνει ενημερωτική εκστρατεία για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών από τις 11 έως και τις 2 το μεσημέρι, στο Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας. Μέλη του θα βρίσκονται στο χώρο αναχωρήσεων και θα ενημερώνουν τους επιβάτες για τα δικαιώματα τους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διεκδικούν διανέμοντας πληροφορικό υλικό στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

 

Και τέλος με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας διαβήτη, ο Δήμος Αραδίππου, πραγματοποιεί σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων του Δημοτικού Μεγάρου,  διάσκεψη και ανακοίνωση αποτελεσμάτων της μεγαλύτερης επιδημιολογικής έρευνας πληθυσμού που διεξήχθη μέχρι τώρα στην Κύπρο.

Send this to a friend