Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έρχεται χειμώνας και πάμε για ζεστά ροφήματα στα Mikel Λάρνακας…
Έρχεται χειμώνας και πάμε για ζεστά ροφήματα στα Mikel Λάρνακας…

Έρχεται χειμώνας και πάμε για ζεστά ροφήματα στα Mikel Λάρνακας…

Χειμώνας έπιασε και ένα ζεστό ρόφημα είναι ό,τι πρέπει για να ξαναδώσει σε σώμα και πνεύμα ζωντάνια, διαύγεια και δημιουργικότητα! Και πού καλύτερα μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου ζεστό ρόφημα από το πλησιέστερο Mikel;

Αλήθεια, πόσα γνωρίζετε για τα ζεστά μας ροφήματα;

Espresso Classic

Application espresso

Ο αγαπημένος μας Espresso, στην κλασική του εκδοχή, παρασκευάζεται με τη διοχέτευση υπό πίεση νερού που είναι σχεδόν σε σημείο βρασμού σε πολύ καλά τριμμένους κόκκους καφέ – εξού και το όνομά του. Στην πραγματικότητα, με το όνομα αυτό μπορεί να αναφερόμαστε είτε στο γνωστό ρόφημα, είτε σε μέθοδο παρασκευής καφέ γενικότερα.

Ο κλασικός Espresso είναι γενικά πιο πηχτός από άλλες παρασκευές καφέ, και έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση μικροσωματιδίων καφέ, καθώς και μια κρεμώδη επίστρωση στο πάνω μέρος. Ο τρόπος παρασκευής του κάνει τη γεύση και το άρωμά του πολύ πλούσια, χαρίζοντας άμεση διαύγεια και αναζωογόνηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Espresso έχει αρκετά περισσότερη καφεΐνη ανά μονάδα όγκου, από άλλες εκδοχές του καφέ, ενώ σερβίρεται πάντοτε σε μικρό ποτήρι, για να διατηρηθεί η συνολική καφεΐνη που καταναλώνεται σε κατάλληλα για τον οργανισμό μας επίπεδα. Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται γενικά, ένας espresso classic μπορεί τελικά να περιέχει λιγότερη καφεΐνη από ό,τι μια μεγάλη κούπα καφέ άλλου είδους.

Espresso Americano

Espresso Americano διαφέρει από τον κλασικό γιατί στο μείγμα προστίθεται επιπλέον ζεστό νερό, γεγονός που χαρίζει μια ελαφρώς διαφορετική γεύση στον καφέ. Μαζί με κρουασάν βουτύρου είναι από τις πιο αγαπημένες χειμωνιάτικες λιχουδιές στα Mikel!

Cappuccino classic

Application CappuccinoLatte

Ο περίφημος καπουτσίνο βασίζεται στην τεχνική παρασκευής του espresso, και σερβίρεται συνήθως διπλός και με αφρόγαλα. Άλλοι προτιμούν κρέμα αντί για γάλα, με λίγη τριμμένη κανέλα ή σοκολάτα από πάνω για έξτρα γεύση.

Πήρε το όνομά του από τους διάσημους Καπουτσίνους καλόγερους, που χρησιμοποιούσαν στην ενδυμασία τους ένα χρωματικό συνδυασμό παρόμοιο με αυτό του ροφήματος όταν συνδυάζεται με αφρόγαλα.

Mikeloccino

Application Mikeloccino

Δική μας έμπνευση – και καμαρώνουμε για αυτό! Ένας μοναδικά γευστικός συνδυασμός λευκής σοκολάτας, παγωτού βανίλια και κλασικού καπουτσίνο!

Mochaccino

Application Mochaccino

Φανταστείτε έναν συνδυασμό ζεστού γάλατος, σος σοκολάτας και σαντιγί σε βάση espresso. Ή, μάλλον, μην το φαντάζεστε, δοκιμάστε το καλύτερα με Soft Cookie Maxi Macadamia με λαχταριστά κομμάτια λευκής σοκολάτας!

Mexican

Application Mexican

Πάλι σε βάση espresso, αλλά αυτή τη φορά με κρέμα γάλακτος, σιρόπι σοκολάτας και τριμμένη κανέλα, ο Mexican είναι από τα πιο αγαπημένα μας χειμωνιάτικα ροφήματα!

Chocolate

Application Sokolata

Δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις εδώ! Μόνο ένα μικρό tip για περισσότερη απόλαυση: δοκιμάστε τη με μια νότα γεύσης φράουλα!

White chocolate

Application LefkiSokolata

Εδώ το μυστικό δεν είναι τόσο στα υλικά, όσο στον τρόπο που την ετοιμάζουμε για σας: η χαρακτηριστική βελούδινη υφή της λευκής σοκολάτας των Mikel δημιουργείται όταν αφήνουμε τη θερμοκρασία της να φτάσει (αλλά να μην ξεπεράσει) τους 70 οC.

Ποιο από τα ζεστά μας ροφήματα σας κάνει κλικ; Απολαύστε το τώρα στα Mikel!

Send this to a friend