Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Η οικογενειακή τραγωδία εξιχνιάστηκε – Τα ερωτήματα παραμένουν
Η οικογενειακή τραγωδία εξιχνιάστηκε – Τα ερωτήματα παραμένουν

Η οικογενειακή τραγωδία εξιχνιάστηκε – Τα ερωτήματα παραμένουν

Συσκέψεις, έρευνες και συζητήσεις
Με πολύ λεπτούς χειρισμούς εξετάζει η Αστυνομία σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίας την οικογενειακή τραγωδία που ξέσπασε στη Λάρνακα την περασμένη Τρίτη στις 17:00 το απόγευμα όπου 13χρονος σκότωσε με 15 μαχαιριές την 9χρονη αδελφή του. Η υπόθεση θεωρείται εξιχνιασθείσα αν και οι καταθέσεις συνεχίζονται. Αιτία θανάτου αποτελεί το αιμορραγικό σοκ και η εσωτερική αιμορραγία.

Η οικογένεια μένει στην Κύπρο τα τελευταία 10 χρόνια και ούτε τα άλλα μέλη της, ούτε και ο 13χρονος απασχόλησαν την Αστυνομία με παραβατική συμπεριφορά.

Η κ. Αιμιλιανίδου κλήθηκε να σχολιάσει την εξαγγελθείσα σύσκεψη από το Υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων λέγοντας ότι θα γίνει χωρίς όμως να θέλει να δώσει λεπτομέρειες. Σημειώνεται ότι με βάση χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το παιδί παρακολουθείται από διεπαγγελματική ομάδα ψυχολόγων των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Σημειώνεται ότι ο 13χρονος εξετάστηκε από παιδοψυχίατρο και κρίθηκε αναγκαία η παρακολούθηση του γι’αυτό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Ωστόσο, μιλώντας στην Offsite, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παδιού Λήδα Κουρσουμπά, εξέφρασε την αντίθεσή της με την τακτική παραπομπής ανήλικων που αδικοπραγούν στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας. Η κ. Κουρσουμπά ανέφερε ότι πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι. Δεν σημαίνει τόνισε ότι παιδιά που αδικοπραγούν  και  δεν υπέχει ποινικής ευθύνης – κάτω των 14 ετών δηλαδή, αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα.

Η κ. Κουρσουμπά έκανε αναφορά στο νομοσχέδιο για την παραβατικότητα ανηλίκων που εκκρεμεί από το 2014 και στην ουσία η εφαρμογή του προστατεύει το παιδί με τη βοήθεια των αρμόδιων Υπηρεσιών και των  γονιών. Η Επίτροπος παρατήρησε ωστόσο, ότι οι ανήλικοι παραβάτες έστω και όταν κλείσουν τα 14 τους χρόνια δεν πρέπει να στέλλονται στο Δικαστήριο, αλλά πρώτα να εξαντλούνται τα άλλα μέσα σωφρονισμού.
Πηγή: Offsite

 

Send this to a friend