Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Η Μαριάννα και ο Κουμής τα κατάφεραν: Έχασαν συνολικά 60 κιλά και συνεχίζουν…
Η Μαριάννα και ο Κουμής τα κατάφεραν: Έχασαν συνολικά 60 κιλά και συνεχίζουν…

Η Μαριάννα και ο Κουμής τα κατάφεραν: Έχασαν συνολικά 60 κιλά και συνεχίζουν…

Πόση θέληση και δύναμη  ψυχής χρειάζεται άραγε να έχει ένας άνθρωπος που για  χρόνια ολόκληρα κουβαλούσε στο σώμα του δεκάδες επιπλέον κιλά, να καταφέρει να αλλάξει την ζωή του;
Να μην απογοητευτεί από τα πρώτα εμπόδια, να συνεχίσει με πάθος την προσπάθεια του με αποτέλεσμα αυτό που σήμερα βλέπει στον καθρέφτη να μην έχει καμία σχέση με αυτό που έβλεπε στο παρελθόν.
Η Μαριάννα και Κουμής. Δύο νέα παιδιά που λόγω των προσωπικών τους συγκυριών ο κάθε ένας ζύγιζαν 100 και 135 κιλά αντίστοιχα.  Τους συναντήσαμε στο U-Fit Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το γυμναστήριο που επέλεξαν και εμπιστεύθηκαν για να κάνουν το μεγάλο βήμα  και να αλλάξουν την ζωή τους.
Με σκληρή δουλειά και συμπαράσταση από τους ειδικούς γυμναστές και διατροφολόγους τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο.
Μιλήσαμε όμως και με την Μαρία. Μία νέα επίσης κοπέλα που λόγω σπουδών εγκατέλειψε την άθληση. Σήμερα όμως «κτυπά» πολύ συχνά την κάρτα του γυμναστηρίου και μας εξηγεί πώς άλλαξε και η δική της ζωή.

Μαριάννα, 25  χρόνων:  Έχασε 20 κιλά σε δυόμισι χρόνια. Φοιτήτρια και υπάλληλος ελεγκτικού 

μαριανα πριν μετα

Τι ήταν εκείνο που σε ώθησε να ασχοληθείς με την γυμναστική;
Αρχικά είχα πάρα πολλά κιλά πάνω μου. Προσπάθησα με δίαιτες  και διατροφές αλλά δεν είχε αποτέλεσμα.  Όταν ξεκίνησα να δουλεύω επηρεάστηκα και από το περιβάλλον  στην εργασία και αποφάσισα να ξεκινήσω.
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένη σε αυτό που λες ότι είχες πάνω σου πολλά κιλά;
Ήμουν 100 κιλά…
Η Μαριάννα στα 100 κιλά, πριν πάρει την απόφαση να αρχίσει γυμναστική και να αλλάξει την ζωή της.
Πως νιώθει μία κοπέλα όταν είναι 100 κιλά; Νιώθει για παράδειγμα ρατσισμό;
Σίγουρα νιώθει.  Εξαρτάται όμως από τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά κατά πόσο δέχεται τον ρατσισμό. Εγώ δεν ήμουν από τα άτομα που δεχόμουν το ρατσισμό. Πάντα έλεγα «σε όποιον αρέσω». Από την στιγμή που εγώ αποδεχόμουν τον εαυτό μου από εκεί και πέρα δεν αφορά κανένα άλλο. Όταν όμως κατάλαβα ότι αυτό το πράγμα δεν  είναι όπως το σκέπτομαι εγώ και ότι έπρεπε να κάνω κάτι να αλλάξω, τότε πήρα και την μεγάλη απόφαση.

MARIANNA 1.jpg

Σήμερα όπως λέει είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος.
Νιώθεις να έχουν αλλάξει συμπεριφορά οι φίλοι και γνωστοί σου λόγω της σωματικής σου αλλαγής;
Οι φίλοι και οι φίλες μου όχι. Απλά τα άτομα που γνωρίζεις πρώτη φορά, όταν έχεις τόσα πολλά κιλά παραπάνω σε βλέπουν κάπως.

MARIANNA 2.jpg

Η σχέση με τους άντρες;
Και εκεί σίγουρα επηρεάζεται καθώς οι πιο πολλοί ελκύονται από το «standard» καλούπι, το  λεπτό, το πιο γυμνασμένο….
Πόσο εύκολο είναι για μια κοπέλα στα 22 της χρόνια να μπει σε αυτή την διαδικασία της εκγύμνασης και της απώλειας βάρους, χωρίς όμως να λυγίσει στην πορεία;
Θέλει πάρα πολλές ώρες δουλειάς και πολλή αφοσίωση. Και σίγουρα πρέπει να σου αρέσει αυτό που κάνεις. Προσωπικά πάντα μου άρεσε η γυμναστική αλλά λόγω χρόνου  δεν μπορούσα να ασχοληθώ όπως ήθελα.

MARIANNA 3.jpg

Πόσο χρόνο αφιερώνεις τώρα;
Έρχομαι στο U fit 6φορές την εβδομάδα. Από Δευτέρα μέχρι Σάββατο. Δεν το κάνω όμως γιατί πρέπει. Είναι κάτι που θέλω. Ειδικά μετά την δουλειά είναι κάτι που με ξεκουράζει.
Παράλληλα με την γυμναστική ακολουθείς και διατροφή;
Ναι. Με βοήθησαν πάρα πολύ τα παιδιά στο γυμναστήριο πάνω σε αυτό. Πήρα κατευθυντήριες γραμμές και συμβουλές. Η γυμναστική από μόνη της δεν είναι αρκετή. Πολλά έχουν να κάνουν και με την διατροφή.
Τι θα συμβούλευες κοπέλες που αφέθηκαν και σταμάτησαν να ασχολούνται όσο θα ήθελαν;
Εάν πραγματικά επιθυμούν να χάσουν κιλά τότε δεν πρέπει να βιαστούν. Να το πάρουν όμως απόφαση και σιγά σιγά να ξεκινήσουν μία σωστή διατροφή αλλά όχι από μόνες τους. Με κάποιο επαγγελματία που θα τους δώσει κάτι ισορροπημένο και σιγά σιγά να ξεκινήσουν να αθλούνται. Κάτι που τους αρέσει και απλά να το έχουν σαν στόχο.

Κουμής Πογιατζιής 29 ετών 35 κιλά σε ένα χρόνο.  Λογιστής

κουμης πριν μετα

Η διαφορά στον Κουμή είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή.
Πόσο καιρό ασχολείσαι με την γυμναστική;
Τον τελευταίο χρόνο. Για πολλά χρόνια εγώ δεν ασχολήθηκα με την γυμναστική. Δούλευα στο εξωτερικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν όμως έγινα 130 κιλά πήρα απόφαση να αλλάξω. Τον τελευταίο χρόνο έχω χάσει 35 κιλά. Από τα 130 έπεσα στα 95.

KOYMIS PRIN.JPG

Ο Κουμής πριν περάσει την πόρτα του Ufit Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Πώς πήρες την μεγάλη απόφαση για μία τόσο δραστική αλλαγή στην ζωή σου.
Ξεκίνησα  διατροφή πριν να αρχίσω την γυμναστική. Έχασα κάποια κιλά αλλά ο οργανισμός μου «κόλλησε». Έτσι πήρα την απόφαση και ήρθα στο Ufit και με την βοήθεια της διαιτολόγου του γυμναστηρίου, μπήκα σε πρόγραμμα διατροφής και η πρόοδος ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Τι  άλλαξε στην ζωή σου τον τελευταίο χρόνο με την απώλεια τόσων πολλών κιλών;
Η αλήθεια είναι πως με τα κιλά που είχα κουραζόμουν πολύ πιο εύκολα και σε κάποια πράγματα δεν είχα καθαρό μυαλό. Μπήκα σε αυτή την διαδικασία και για λόγους υγείας. Έπρεπε γενικά να πάρω κάποιες  αποφάσεις για εμένα. Έτσι και έκανα.

KOYMIS 1.jpg

Ο Κουμής σήμερα στο γυμναστήριο. Μέρος της καθημερινότητας του…

Βλέπεις κόσμο στο περιβάλλον σου πλέον να σε αντιμετωπίζει διαφορετικά λόγω της απώλειας των κιλών;
Η αλήθεια είναι ότι η αλλαγή μόνο θετικά φέρνει. Ναι, παίρνω περισσότερη προσοχή αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που μπήκα σε αυτή την διαδικασία.

KOYMIS 2.jpg

Το καλύτερο κίνητρο είναι ότι κάνεις να το κάνεις για τον εαυτό σου και όχι για τους άλλους, τονίζει ο Κουμής.

Έχεις καταφέρει ένα άθλο. Υπάρχουν νέοι που έχουν πρόβλημα με παχυσαρκία και ψάχνουν ένα κίνητρο να κάνουν ότι έκανες και εσύ. Να μπει σε αυτή την διαδικασία δηλαδή αλλά να μην σταματήσει στην μέση και με την πρώτη απογοήτευση;Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος το ξεκινήσει τα αποτελέσματα θα χρειαστούν κάποιο χρόνο για να έλθουν. Πρέπει να το έχουν αυτό καλά στο μυαλό τους για να δουν την αλλαγή. Πρέπει να έχουν και διαφορετική νοοτροπία. Να έχουν παράλληλα αυτοπεποίθηση και το κατάλληλο κίνητρο.  Για εμένα ο μόνος λόγος που αξίζει να το κάνεις είναι για τον εαυτό σου.  Η ζωή είναι μικρή. Πολλά πράγματα μπορούν αν αλλάξουν από την μία στιγμή στην άλλη. Άρα αν μπορείς εσύ ο  ίδιος να φτιάξεις την ζωή σου όπως πρέπει και σωστά τότε, κάτι πρέπει να κάνεις. Πρέπει να κοιτάξεις μπροστά.

Μαρία Κορνηλίου  24 ετών 10 κιλά σε 18 μήνες – Δικηγόρος

MARIA KORNILIOY 1.jpg

Η Μαρία σχεδόν κάθε μέρα θα βρει χρόνο για το γυμναστήριο. Κάποιες φορές ακόμη και πρωί πρωί, πριν πάει καν στο γραφείο.

Μαρία εσύ πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με την γυμναστική  και να έρθεις στο Ufit;
Πριν 18 μήνες. Είχα τελειώσει με τις σπουδές μου. Παλιά έκανα πολλά αθλήματα αλλά στο πανεπιστήμιο σταμάτησα. Αυτό δεν μου άρεσε. Ένιωθα άσχημα που δεν ήμουν τόσο δραστήρια πλέον. Έτσι μετά τις σπουδές είπα να ξαναμπώ  στην ρουτίνα της γυμναστικής. Έτσι ξεκίνησα με περπάτημα, το οποίο εξελίχθηκε σε τρέξιμο.

MARIA KORNILIOY 2.jpg

Άρα το δικό σου κίνητρο ήταν για να νοιώσεις και πάλι δραστήρια.
Ναι.  Δεν ήταν τόσο θέμα βάρους.  Αν και ήθελα να χάσω κάποιο βάρος, πιο πολύ ήταν για να νιώσω εγώ  καλύτερα.Πόσο γυμνάζεσαι τώρα;
Τώρα έρχομαι γυμναστήριο συνήθως 4 φορές την εβδομάδα.

Ποια  διαφορά βλέπεις στην ζωή σου;
Τεράστια. Πλέον νιώθω πως το γυμναστήριο είναι ο χώρος της εκτόνωσης μου για να φύγει το άγχος της δουλειάς.

Είσαι μια νέα κοπέλα. Η δική σου συμβουλή σε νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με την γυμναστική ποια είναι;
Νομίζω αν δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο άθλημα που τους ενδιαφέρει, τότε το γυμναστήριο είναι η καλύτερη επιλογή γιατί μπορείς να το διαμορφώσεις με βάση το  δικό σου πρόγραμμα. Εγώ  ξέρω ότι είναι δύσκολο να κάνω μαθήματα,  αλλά μπορώ  στις 6 το πρωί πριν πάω δουλειά, ή έστω  το βράδυ όταν τελειώσω να έρθω να κάνω την γυμναστική μου.

Με την βοήθεια του Άρη και της ομάδας του Ufit…

ARHS GENIKH.jpg

 

Ο αθλητικός διατροφολόγος και διευθυντής του U-Fit πανεπιστήμιο Λευκωσίας Άρης Χατζηπαναγής

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων που βάζει οποιοσδήποτε αποφασίζει να ξεκινήσει γυμναστική και σωστή διατροφή, πέραν βεβαίως από την προσωπική θέληση διαδραματίζει  και η ομάδα των επαγγελματιών που θα σταθούν δίπλα του σε κάθε βήμα.

Όπως εξηγεί ο αθλητικός διατροφολόγος και διευθυντής του U-Fit πανεπιστήμιο Λευκωσίας Άρης Χατζηπαναγής,  το γυμναστήριο απευθύνεται σε όλους. «Άντρες γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας μπορούν να αλλάξουν την ζωή τους», μας λέει χαρακτηριστικά. Εμείς θα σταθούμε δίπλα τους από την αρχή σε όλα τα επίπεδα, από την σωστή εκγύμναση μέχρι και την κατάλληλη διατροφή η οποία διαφέρει  από άνθρωπο σε άνθρωπο», προσθέτει.  «Με επιστημονικές μεθόδους και μετρήσεις  και με την κατάλληλη ψυχολογική στήριξη θα πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα» σε κάθε άνθρωπο» καταλήγει.

GYMNAZOMENI.jpg

GYMNAZOMENOS.jpg

Το Ufit απευθύνεται σε όλους. Άντρες και γυναίκες.
Hlikia.jpg
Ανεξαρτήτου ηλικίας…

Πηγή: reporter.com.cy

Send this to a friend