Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Cobalt: Ο αριθμός των επιβατών που επέστρεψαν – Πόσοι αναμένουν
Cobalt: Ο αριθμός των επιβατών που επέστρεψαν – Πόσοι αναμένουν

Cobalt: Ο αριθμός των επιβατών που επέστρεψαν – Πόσοι αναμένουν

Ως διαχειρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά το λουκέτο της CobaltAir και την διαδικασία επαναπατρισμού των επιβατών της, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνικών και Έργων, Αλέκος Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης, σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, σημείωσε, ότι μέχρι σήμερα (20/10) επέστρεψαν στην Κύπρο 4 χιλιάδες περίπου επιβάτες. Άλλοι τόσοι παραμένουν σε διάφορα μέρη στο εξωτερικό και αναμένεται να επαναπατριστούν το επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο αριθμός των επιβατών που επηρεάστηκαν από το λουκέτο της Cobalt είναι τελικά μικρότερος απ’ ότι αρχικά είχε υπολογιστεί.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα ένα γκρουπ συνταξιούχων που «εγκλωβίστηκε» στην Κρήτη, απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε ότι τα περιστατικά αυτά τα επιλαμβάνονται τα ταξιδιωτικά γραφεία.

Την ίδια ώρα τόνισε ότι οι πτήσεις επαναπατρισμού των πολιτών θα συνεχιστούν κανονικά και εντός του Σαββατοκύριακου.

Στο μεταξύ υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το βράδυ (19/10) ο κ.Μιχαηλίδης καλεσμένος στις Τομές στα Γεγονότα του ΣΙΓΜΑ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά σε σχέση με την επιστολή – επίθεση προς το πρόσωπο του από το προσωπικό της Cobalt Air.

Σχολιάζοντας το ίδιο ζήτημα στο Πρωινό Δρομολόγιο του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ, υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν γνωρίζουν όλα τα γεγονότα ενώ επανέλαβε ότι η Αρχή Αεροπορικών Αδειών είχε δώσει πολλές ευκαιρίες στον αερομεταφορέα της Cobalt.

Send this to a friend