Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο πρώην δήμαρχος Ανδρέας Λουρουτζιάτης αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, του υπό διαθεσιμότητα δημοτικού γραμματέα Λάρνακας, ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση μίζας ύψους 35000 ευρώ, προκειμένου να νομιμοποιηθούν παρανομίες σε παραλιακό κέντρο στο Μακένζι. Οι κατηγορίες αφορούν σε κλοπή από δημόσιο λειτουργό και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ο Ανδρέας Λουρουτζιάτηςαναμένεται να ερωτηθεί, για την επίμαχη ημερομηνία 8ηςΣεπτεμβρίου 2015, κατά την οποία ο επιχειρηματίας που κατήγγειλε την υπόθεση, φέρεται να έδωσε στον Δημοτικό Γραμματέα φάκελο με 35 χιλιάδες ευρώ. Την ημέρα εκείνη ο πρώην Δήμαρχος και ο κατηγορούμενος Δημοτικός Γραμματέας είχαν μεταβεί στη Βουλή και στη συνέχεια ο πρώην Δήμαρχος είχε παραστεί σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη στη Λάρνακα. Ο πρώην Δήμαρχος είναι ο τελευταίος μάρτυρας στο πινάκιο της υπόθεσης

Επικίνδυνα υλικά από αμίαντο είναι συσσωρευμένα σε ιδιωτικό οικόπεδο στη Μοσφιλωτή και έχουν ξεσηκώσει έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων. Στο οικόπεδο έχουν τοποθετηθεί εδώ και αρκετούς μήνες,  συσσωρευμένοι αμιαντοσωλήνες και άλλα υλικά που έχουν ως βάση τον αμίαντο.  Κάτοικοι τα σπίτια των οποίων γειτνιάζουν με το εν λόγω οικόπεδο διατύπωσαν παράπονα στο Κοινοτικό Συμβούλιο. Το Κίνημα Οικολόγων έγινε δέκτης παραπόνων και τα διαβίβασε στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, προκειμένου να διερευνηθεί η αποθηκευτική ανάπτυξη εκτός βιομηχανικών ζωνών, των ορυκτών επικίνδυνων υλικών. Σε δηλώσεις του ο Κοινοτάρχης Ανδρέας Παναγιώτου, ανέφερε ότι αρχικά συνέστησε στον διαχειριστή του οικοπέδου να απομακρύνει τα επικίνδυνα υλικά με τον ενδεδειγμένο τρόπο, και στη συνέχεια όταν δεν υπήρξε ανταπόκριση αποτάθηκε στα αρμόδια Τμήματα. Η υπόθεση εξετάζεται από το Τμήμα Πολεοδομίας.  

Μια από τις κορυφαίες στιγμές πολιτιστικών της δρώμενων ζει η Αραδίππου σήμερα και αύριο που εορτάζει τον πολιούχο Αγίο της, Απόστολο Λουκά. Στις 8μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αποστόλου Λουκά εκδήλωση λαογραφικού χαρακτήρα με τίτλο «Σύ Αραδίππου μου γλυτζιά, τόπος αγαπημένος» με απαγγελίες,  παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και τσιατιστά. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος. Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν αύριο.

Αρχίζουν 6μμ με 7:30μμ στο Σπίτι  του Εθελοντή βιωματικάεργαστήρια από ομάδες συμβουλευτικής γονέων, για ενίσχυση, στήριξη & ενδυνάμωση του γονεϊκού τους ρόλου. Το πρόγραμμα επιχορηγείται από ευρωπαϊκά κονδύλια. Το ομαδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης γονέων στοχεύει στη βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια μεταξύ των γονέων – παιδιών, την ανάπτυξη ουσιαστικής επικοινωνίας των γονέων με το σχολείο, η βελτίωση των γνώσεων των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξής τους, την αποτελεσματικότερη παροχή βοήθειας στα παιδιά τους, ψυχοκοινωνική στήριξη και ενδυνάμωση της οικογένειας.

Δωρεάν Προγράμματα κατάρτισης Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , TAXISnet και Ασφάλειας Διαδικτύου προσφέρονται στους Δημότες Λάρνακας. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 4μμ στα Γραφεία του ΚΕΠΑ.

Το πρώτο Executive Residency Zenon by Best Western παρουσιάζειη Quality Group και η Sunnyseeker Hospitality, στις 11πμ.  στο ξενοδοχείο Radisson Blue.  Στην εκδήλωση θα παραστεί η CarolMarriot CEO Best Western της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Εγκαινιάζεται στις 7:30μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη, εικαστικήέκθεση στο πλαίσιο της «Μπιενάλε Λάρνακα 2018» με θέμα  «Δοχείο – Περιεχόμενο» και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας. 

Send this to a friend