Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑ: Δάγκωσε και κτύπησε ακτιβίστριες- Έτρεξε να φύγει αλλά δεν πρόλαβε
ΛΑΡΝΑΚΑ: Δάγκωσε και κτύπησε ακτιβίστριες- Έτρεξε να φύγει αλλά δεν πρόλαβε

ΛΑΡΝΑΚΑ: Δάγκωσε και κτύπησε ακτιβίστριες- Έτρεξε να φύγει αλλά δεν πρόλαβε

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την οργάνωση μία από τις ομάδες ακτιβιστών βρισκόταν στην περιοχή γύρω από το χωριό Κοφίνου της Επαρχίας Λάρνακας την Πέμπτη (11/10) παρακολουθώντας γνωστά σημεία παγίδευσης πουλιών, όπου εντόπισαν  ξόβεργα καθώς και ηχομημιτική συσκευή προσέλκυσης πτηνών.

Περαιτέρω η οργάνωση αναφέρει ότι ενώ τα μέλη της περίμεναν τους Θηροφύλακες της Υπηρεσίας Θήρας, εμφανίστηκε μια γυναίκα η οποία άρχισε να αφαιρεί και να σκοτώνει τα πουλιά που πιάστηκαν στα ξόβεργα.

Συνειδητοποιώντας ότι την παρακολουθούσαν δύο γυναίκες μέλη της οργάνωσης, η λαθροθήρας ξεκίνησε μια βάναυση επίθεση για να πάρει το τηλέφωνο των ακτιβιστών.

Οι δύο ακτιβίστριες  τραυματίστηκαν ελαφρά, συμπεριλαμβανομένων μερικών δαγκωματιών και κοψιμάτων στο κεφάλι και το χέρι. Η λαθροθήρας στην συνέχεια προσπάθησε να φύγει πεζή, αλλά συνελήφθη όταν κατέφτασαν οι θηροφύλακες.

Κατασχέθηκαν συνολικά 70 ξόβεργα και αρκετά πουλιά απελευθερώθηκαν από αυτά, ενώ στη λαθροθήρα εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο ύψους €400. Οι εθελοντές μας χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ένα τοπικό νοσοκομείο και να υποβληθούν σε θεραπεία για τους τραυματισμούς που υπέστησαν.

*φώτο αρχείου

ΚΥΠΕ

Send this to a friend