Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πώς να καταλάβεις αν χακαρίστηκε ο λογαριασμός σου στο facebook
Πώς να καταλάβεις αν χακαρίστηκε ο λογαριασμός σου στο facebook

Πώς να καταλάβεις αν χακαρίστηκε ο λογαριασμός σου στο facebook

Με πιο πρόσφατο κρούσμα την είδηση ότι ενδεχομένως να έχουν χακαριστεί 50 εκατομμύρια λογαριασμοί στο facebook, οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου βρέθηκαν να ανησυχούν άλλη μια φορά για την ασφάλεια των λογαριασμών τους. Και αυτή τη φορά δεν ήταν hoax, όπως συμβαίνει πολλές φορές. Άλλωστε μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και της υποκλοπής προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών, το facebook αποδεικνύεται ευάλωτο ακόμα και στις φήμες.

Πώς να καταλάβεις αν όντως χακαρίστηκε ο λογαριασμός σου

Αν ανησυχείς ότι χακαρίστηκε ο λογαριασμός σου στο facebook, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να βεβαιωθείς ότι μπορείς να κάνεις login, όπως γράφει η metro.

Aν μπορείς να κάνεις login, τότε κατευθύνσου στις Ρυθμίσεις και μετά στην Ασφάλεια και Σύνδεση, το οποίο μπορείς να βρεις κάνοντας κλικ στο τοξάκι, στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας της πλατφόρμας.

Από εκεί, μπορείς να δεις από που έχει γίνει πρόσβαση στον λογαριασμό σου. Με αυτό το τρόπο, διαπιστώνεις εύκολα αν έχει γίνει πρόσβαση από ασυνήθιστα σημεία ή από συσκευές που δεν αναγνωρίζεις. Αν κάποιο από αυτά σας φαίνεται ύποπτο, επιλέγεις την επιλογή «όχι εσύ», η οποία θα οδηγήσει το facebook στο να σε βοηθήσει να ασφαλίσεις τον λογαριασμό σου.

Πώς να προστατεύσεις τον λογαριασμό σου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξασφαλίσεις ότι ο λογαριασμός σου στο Facebook είναι όσο το δυνατόν πιο προστατευμένος από το hacking.

Πρώτον, είναι σημαντικό να έχεις έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης με συνδυασμό αριθμών και χαρακτήρων, αποτελούμενο από μικρά και μεγάλα γράμματα, καθώς αυτό καθιστά πιο δύσκολη την πρόσβαση των χάκερ.

Καλό είναι επίσης να ενημερώνεις τον κωδικό σου αρκετά συχνά, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, αν όχι περισσότερο.

Μπορείς επίσης να συνδέσεις τον αριθμό του κινητού σου στο λογαριασμό σου στο facebook, κάτι που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο εάν χάσεις για κάποιο λόγο την πρόσβαση στο λογαριασμό σου.

Αν ωστόσο θες περισσότερο έλεγχο της ασφάλειας του λογαριασμού σου, τότε μπορείς να δεις τις ρυθμίσεις ασφαλείας, στην καρτέλα των ρυθμίσεων. Από εκεί, σου δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθείς από πού έχεις συνδεθεί, καθώς και να ενεργοποιήσεις τον έλεγχο ταυτότητας, τις εξουσιοδοτημένες συνδέσεις και να ελέγχεις τους κωδικούς πρόσβασης  των εφαρμογών.

Μπορείς επίσης να επιλέξεις 3- 5 φίλους, με τους οποίους μπορεί να επικοινωνήσει εάν κλειδωθείς από το λογαριασμό σου, κάτι που προσφέρει έναν εύκολο τρόπο για να σου ξαναδοθεί πρόσβαση.

Send this to a friend