Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

307 καλλιτέχνες από 37 χώρεςκατάφερε να προσελκύσει η Biennale Larnaca 2018 που θα τραβήξει τους προβολείς αυτόν και τον ερχόμενο μήνα. Ηδιάρκεια της Μπιενάλε θα είναι από τις 17 Οκτωβρίου μέχρι 30 Νοεμβρίου και η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους της Μπιενάλε θα είναι δωρεάν. Ως θεματολογία έχει επιλεγεί ο τίτλος ’Δοχείο  Περιεχόμενο’’ σύμφωνα με την εισήγηση του εικαστικού Βασίλη Βασιλειάδη που είναι και ο επιμελητή τηςBiennale Larnaca. Καλλιτέχνες όλων των ηλικιών από όλο τον κόσμο οι οποίοι θα παρουσιάσουν έργα από όλες σχεδόν τις μορφές εικαστικών τεχνών, όπως ζωγραφική και γλυπτική, φωτογραφία, χαρακτική, performance, videoart, digitalart. Τα έργα θα εκτεθούν στην Δημοτική πινακοθήκη, στο Μουσείο Πιερίδη και στον εκθεσιακό χώρο Myth Factory. Κάποια έργα θα φιλοξενηθούν και σε εξωτερικούς  χώρους της Λάρνακας.Μετά την τοποθέτηση των έργων στους εκθεσιακούς χώρους, η  κριτική επιτροπή θα επιλέξει πάλι με Την τελευταία μέρα της  Μπιενάλε στις 30 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν τα βραβευθέντα έργα της έκθεσης και οι νικητές που θα επιλεγούν με μυστική ψηφοφορία της επιτροπής που αποτελούν καλλιτέχνες.  Το Μεγάλο βραβείο της Μπιενάλε σχεδίασε ο Στέλιος Μουσαρρής  και  συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 2000 Ευρώ. Επίσης θα δοθούν και τρεις έπαινοι. Θα εκδοθεί κατάλογος με όλα τα έργα ο οποίος θα διατίθεται προς πώληση στους εκθεσιακούς χώρους.Κατά την διάρκεια της Μπιενάλε θα γίνουν σε διάφορους χώρους στην πόλη και επαρχία Λάρνακας 25 παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούν, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικά έργα, διαλέξεις, εργαστήρια, χορό, και εικαστικές παρεμβάσεις. Έχουν προγραμματιστεί 37 εκδηλώσεις σε διάστημα 44ων ημερών που θα διαρκέσει η Μπιενάλε.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής επισκέπτεται τη Λάρνακα και στις 9πμ, θα προεδρεύσει σύσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της πόλης και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου του. Στη 1μμ, ο κ. Καδής, θα έχει συνάντηση σε εστιατόριο στη Λάρνακα με τους Προέδρους και τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων της περιοχής Ριζοκαρπάσου, για ενημέρωση σχετικά με θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Γεωργίας.

Η αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από έντονες βροχοπτώσεις στην επαρχία Λάρνακας  και οι ενέργειες στις οποίες προβαίνουν οι αρμόδιες Τοπικές Αρχές και Τμήματα για την αντιμετώπιση και πρόληψη των όποιων προβλημάτων τυχόν προκύψουν από ακραία καιρικά φαινόμενα, συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη στην Επαρχιακή Διοίκηση υπό την προεδρία του Επάρχου Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου. Έμφαση δόθηκε στα έργα που χαρακτηρίστηκαν ως άμεσης προτεραιότητας μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες του 2014 και ήδη εκτελέστηκαν καθώς και στα έργα που ανελλιπώς εκτελούνται από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας στην περιοχή Καμάρων με εξ’ ολοκλήρου χρηματοδότηση από το Κράτος. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Λάρνακας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δήμου Λάρνακας, του Δήμου  Αραδίππου, των Τμημάτων Δημοσίων Έργων, Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, Δασών, Πολιτικής Άμυνας, του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε ο Έπαρχος Λάρνακας καλεί όλους τους  πολίτες να επιδείξουν πνεύμα υπευθυνότητας και συνεργασίας και να προβούν στις δικές τους ενδεδειγμένες ενέργειες για την προστασία των κατοικιών και της περιουσίας τους σε περίπτωση έντονων ή και ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας τέλος, στις 5μμ θα πραγματοποιηθεί συνεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής

To Cash Out επέστρεψε στον Stoiximan! Παίξε Τώρα Κυπριακό Πρωτάθλημα με Cash Out!

 

 

Send this to a friend