Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Δίκη Δημοτικού Γραμματέα Λάρνακας: Τι κατέθεσε ο λοχίας της ανακριτικής ομάδας
Δίκη Δημοτικού Γραμματέα Λάρνακας: Τι κατέθεσε ο λοχίας της ανακριτικής ομάδας

Δίκη Δημοτικού Γραμματέα Λάρνακας: Τι κατέθεσε ο λοχίας της ανακριτικής ομάδας

Κατά τη σημερινή διαδικασία, κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ο Μανώλης Μανώλη, λοχίας της Αστυνομίας που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αρχηγείου και κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν μέλος της ανακριτικής ομάδας.

Ο κ. Μανώλη ήταν το άτομο που ανέλαβε την διερεύνηση των καταγγελιών του επιχειρηματία Θεοδόση Χρυσοστόμου ο οποίος είπε ότι έδωσε στις 8/9/2015 στον κατηγορούμενο το ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ για νομιμοποίηση παρανομιών στο υποστατικό του στη περιοχή Μακένζη στη Λάρνακα, χωρίς όμως, όπως κατήγγειλε, να γίνει οτιδήποτε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Αντρης Κωνσταντίνου, εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής, ο μάρτυρας είπε ότι ο κατηγορούμενος σε χειρόγραφη δήλωση του είχε αναφέρει πως «ουδέποτε πήρε από τον κ. Χρυσοστόμου ή από οποιονδήποτε άλλο οποιοδήποτε ποσό για νομιμοποίηση παρανομιών», συμπληρώνοντας πως είχε συμβουλεύσει «τον επιχειρηματία να αποκαταστήσει τις παρανομίες στο υποστατικό του».

Ο κ. Μανώλη είπε ακόμα ότι από τα σημειωματάρια που λήφθηκαν από το γραφείο του κατηγορουμένου στο Δημαρχείο Λάρνακας, δεν υπάρχουν οποιαδήποτε προγραμματισμένα ραντεβού με τον παραπονούμενο για τις 8/9/15. Ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος ο κατηγορούμενος δεν ανέφερε στην Αστυνομία για τις κινήσεις του εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα.

«Από κουτσομπολιά μάθαμε μεταγενέστερα ότι εκείνη την ημέρα ο κατηγορούμενος ήταν στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής μαζί με τον τότε Δήμαρχο Αντρέα Λουρουτζιάτη» είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε πως «ο κατηγορούμενος δεν μας ανέφερε γι’ αυτή την συγκεκριμένη επίσκεψη στη Βουλή».

Εξήγησε ακόμα ότι η ανακριτική ομάδα επιβεβαίωσε από Λειτουργό του Δήμου πως στις 8/9/15 ο κατηγορούμενος βρισκόταν στη Βουλή με τον κ. Λουρουτζιάτη και σημείωσε πως μετά από αλληλογραφία που είχε η Αστυνομία με τη Βουλή ενημερώθηκε ότι όντως από τις 09.30 – 10.15 ο κ. Εμπεδοκλής βρισκόταν στην Επιτροπή Εμπορίου, με τον τότε Δήμαρχο.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις της κας. Κωνσταντίνου ο μάρτυρας είπε πως ο Λειτουργός του Δήμου είχε αναφέρει στην Αστυνομία ότι τη συγκεκριμένη ημέρα που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών δημοσιογραφική διάσκεψη για συγκεκριμένο θέμα, δεν ήταν σε θέση να εντοπίσει τον κατηγορούμενο από τις φωτογραφίες που λήφθηκαν.

Σημείωσε επίσης ότι ο Αντρέας Λουρουτζιάτης είχε αναφέρει στην Αστυνομία ότι δεν θυμόταν οτιδήποτε για τη συγκεκριμένη ημέρα. Είπε ακόμα ότι από την αλληλογραφία της ανακριτικής ομάδας με τη Βουλή ενημερώθηκαν ότι ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει ορισμένες διευκρινήσεις σχετικά με το θέμα που είχε συζητηθεί στην Επιτροπή Εμπορίου, στην οποία συμμετείχε στις 8/9/15.

Ερωτηθείς για την Κωνσταντίνα Σκάλου, η οποία είχε αναφέρει ότι αντικαθιστούσε την συγκεκριμένη ημέρα την ιδιαιτέρα γραμματέα του Λευτέρη  Εμπεδοκλή, ο μάρτυρας είπε πως «η κ. Σκάλου είχε ιδιάζουσα σχέση με τον κατηγορούμενο αφού ήταν αυτός που την προσέλαβε στο Δημαρχείο και τον επισκέφθηκε στα αστυνομικά κρατητήρια της Αραδίππου, όταν τελούσε υπό κράτηση στην αρχή της υπόθεσης. Η κα. Σκάλου είχε πει ότι στις 8/9/15 δεν είδε τον κατηγορούμενο να βγαίνει από το γραφείο του και στη συνέχεια ενημερωθήκαμε πως δεν ευσταθούσε αυτό που ανέφερε, ότι δηλαδή αντικαθιστούσε την ιδιαίτερα του κατηγορουμένου».

Πρόσθεσε πως «όταν η κα. Σκάλου ερωτήθηκε γιατί δεν πήγε να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία για την υπόθεση, απάντησε πως δεν θεωρούσε σοβαρή την υπόθεση και πως ανέμενε από τους ανακριτές να την προσεγγίσουν. Η κα. Σκάλου τον Ιούλιο του 2018 πήγε από μόνη της στην Αστυνομία να δώσει κατάθεση όταν ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε το όνομα της ενώπιον του Δικαστηρίου» μετά από ερωτήσεις του δικηγόρου του κατηγορουμένου.

Αντεξεταζόμενος από τον Νίκο Δημητρίου, συνήγορο υπεράσπισης του Λευτέρη Εμπεδοκλή ο μάρτυρας είπε πως «κανένας στο Δημαρχείο Λάρνακας δεν μας είπε ότι κάποιο άτομο αντικαθιστούσε την γραμματέα του κατηγορουμένου, η οποία τότε βρισκόταν με άδεια. Η ανακριτική ομάδα σε καμία περίπτωση δεν είχε στην αντίληψη της και δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε τέτοιος μάρτυρας».

Ανέφερε ακόμα ότι «ο κατηγορούμενος σε καμία περίπτωση και σε καμία κατάθεση του, δεν ανέφερε στην Αστυνομία ότι είχε άλλοθι για τις 8/9/15, ότι δηλαδή βρισκόταν στην Βουλή στη Λευκωσία».

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε στον μάρτυρα τη θέση του ότι ο κατηγορούμενος δεν θυμόταν που βρισκόταν στις 8/9/15 και αυτό ήταν προς τιμή του, αφού όπως είπε εάν η Αστυνομία γνώριζε ότι βρισκόταν στη Βουλή τότε θα σταματούσε η διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο μάρτυρας διερωτήθηκε «γιατί όταν ο κατηγορούμενος μετά την καταγγελία, τέθηκε υπό κράτηση δεν ανέφερε στην Αστυνομία που βρισκόταν την επίδικη μέρα για να διερευνηθεί» και πρόσθεσε πως «είναι πολύ φυσικό ένας κατηγορούμενος όταν θυμηθεί μια λεπτομέρεια για την υπόθεση του, να το πει στην ανακριτική ομάδα προκειμένου να διερευνηθεί».

Ο κ. Δημητρίου υπέβαλε στον μάρτυρα τη θέση ότι εάν η Αστυνομία έπαιρνε κατάθεση από την «αντικαταστάτρια» της γραμματέως του κατηγορουμένου θα «έριχνε φως σε σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης».

Ο Μανώλης Μανώλη απάντησε πως «δεν υπήρχε καμία σκοτεινή πτυχή στην υπόθεση», πρόσθεσε ότι «η ιδιαιτέρα γραμματέας του κατηγορούμενου στην κατάθεση της δεν έκανε καμία αναφορά στην ημερομηνία που μας ενδιέφερε, δηλαδή στις 8/9/15» και σημείωσε πως «εμείς δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε αντικαταστάτρια της ιδιαιτέρας του κ. Εμπεδοκλή».

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί και σήμερα.

Send this to a friend