Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ : Επιθέσεις κουνουπιών σε σπίτια
ΛΑΡΝΑΚΑ : Επιθέσεις κουνουπιών σε σπίτια

ΛΑΡΝΑΚΑ : Επιθέσεις κουνουπιών σε σπίτια

Λόγω σπουδών ο γιος μου μετακόμισε στη Λάρνακα και έτσι ως γονείς τον επισκεπτόμαστε συχνά στο νέο του σπίτι ενώ κάποια Σαββατοκύριακα μάς φιλοξενεί κιόλας.

Όπως μας παραπονέθηκε, επειδή το σπίτι του είναι κοντά στην Αλυκή, τόσο ο ίδιος όσο και οι γείτονές του, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον μεγάλο αριθμό κουνουπιών που τους επιτίθενται, μέρα και νύκτα. Όπως μας είπε, κλείνονται στα σπίτια τους για να γλυτώσουν, όμως το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να μειώσουν και όχι να λύσουν το πρόβλημα. Ο Δήμος Λάρνακας πιστεύω ότι πρέπει να εντατικοποιήσει το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών και όχι να το περιορίζει μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες. Μάριος Χ.

 

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε χθες στη στήλη ότι όντως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη του, ιδιαίτερα στις γειτονιές που είναι δίπλα στην Αλυκή, είναι μεγάλο. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για την καταπολέμηση των κουνουπιών και το πρόγραμμα καταπολέμησής τους είναι ολόχρονο. Η αυξομείωση των κουνουπιών οφείλεται και στις καιρικές συνθήκες», μας τόνισε.

Ο δήμαρχος Λάρνακας μάς παρέπεμψε εξάλλου σε πρόσφατη γραπτή ανακοίνωση του δήμου του, στην οποία αναφέρεται ότι «οι έλεγχοι και οι ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη διεξάγονται από συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας και έχουν στόχο τη μείωση του αριθμού των κουνουπιών, ώστε να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία και να μην προκαλείται οχληρία στους δημότες και στους επισκέπτες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών, γι’ αυτό και ο Δήμος Λάρνακας καλεί το κοινό όπως λαμβάνει και τα δικά του μέτρα για πρόληψη της εκκόλαψής τους, αποφεύγοντας την ύπαρξη στάσιμων νερών στα υποστατικά τους. Ιδιαίτερα το κοινό καλείται όπως μη τοποθετεί δοχεία, βαρέλια, παλιά ντεπόζιτα με νερό στα υποστατικά του, στα οποία μπορούν να εκκολαφθούν και να αναπτυχθούν μεγάλοι αριθμοί κουνουπιών».

Για οποιαδήποτε παράπονα σχετικά με τα κουνούπια ο Δήμος Λάρνακας καλεί το κοινό όπως ενημερώνει το Γραφείο Παραπόνων του δήμου, στο τηλέφωνο 24816530, ή στο Γραφείο της Υγειονομικής Υπηρεσίας, στα τηλέφωνα 24816557 και 24816583.

 

Πηγή : Philenews

Send this to a friend