Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μία αγγελία για δουλειά στη Λάρνακα για… γέλια και για κλάματα! (pic)
Μία αγγελία για δουλειά στη Λάρνακα για… γέλια και για κλάματα! (pic)

Μία αγγελία για δουλειά στη Λάρνακα για… γέλια και για κλάματα! (pic)

Ζήσαμε να το δούμε και αυτό στη μικρή μας Κύπρο… Μία αγγελία στη Λάρνακα για γέλια και για κλάματα!

Η ανεργία στην Κύπρο μπορεί να έχει στατιστικά μειωθεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια  όμως δεν έχει εξαλειφθεί και τελείως. Κάποιοι λοιπόν ψάχνουν για δουλειά ενώ κάποιοι άλλοι ψάχνουν για προσωπικό.

Ωστόσο καμία φορά τα κριτήρια που θέτουν οι εργοδότες καθορίζουν -μεταξύ άλλων- το εάν θα πάρεις τελικά τη δουλειά. Λόγω και της άφιξης αρκετών ξένων στο νησί έχουμε δει -ουκ ολίγες φορές- να ζητάνε γνώση ξένων γλωσσών όπως ρωσικά, κινέζικα και ούτω καθεξής.

Μία κρεπερί όμως στο κέντρο της Λάρνακας το πέρασε σε άλλο επίπεδο! Δε ξέρουμε τι ήταν αυτό που ώθησε τους εν λόγω εργοδότες να εντάξουν το κριτήριο αυτό αλλά ζητάνε ο υποψήφιος υπάλληλος να είναι νέος και να μιλάει… καλά ελληνικά.

Μάλιστα καλά διαβάσατε! Να μιλάει ΚΑΛΑ ελληνικά. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε κάπως να τους καταλάβουμε καθώς αρκετοί είναι/ είμαστε (μη βγάζουμε τη σκούφια μας απ’ έξω) που κακοποιούμε καθημερινώς την ελληνική γλώσσα. Αλλά και πάλι… σκέψου, να πας να ζητήσεις δουλειά σε κρεπερί και να σε απορρίψουν λόγω συντακτικού λαθους.

Μάλλον αυτό θα έπρεπε και λίγο να μας προβληματίσει; Ποιο από τα δύο; Και τα δύο!

Πηγή: Cyprus Times

Ιδού η αγγελία που εντοπίσαμε:

Send this to a friend