Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Μεταναστών στη Κοκκινοτριμιθιά έχουν μεταφερθεί οι 20 μετανάστες από τη Συρία, δύο εξαμελείς οικογένειες με συνολικά 8 ανήλικα παιδιά από 4 παιδιά η κάθε οικογένεια, και 8 άνδρες, όλοι από τη Συρία, που περισυλλέγησαν χθες από τη Λιμενική, 40 μίλια νοτίως του Κάβο Γκρέκο. Οι μετανάστες ήταν σε ακυβέρνητο φουσκωτό σκάφος, όταν στις 9:32  χθες το πρωί, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση κινδύνου από εμπορικό πλοίο, που έπλεε στην περιοχή. Ενεργοποιήθηκε αμέσως το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», και σκάφος της Λιμενικής μετέβη  στην περιοχή, και ελικόπτερο της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας καθώς και νοσηλευτικό προσωπικόείχαν τεθεί σε ετοιμότητα. Ελικόπτερο Η διάσωση ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι και οι Σύροι επέβησαν στην άκατο της Λιμενικής που τους μετέφερε  με ασφάλεια στο λιμάνι Λάρνακας. Εκεί τέθηκε σε εφαρμογή το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ». Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι Σύροι μετανάστες στην Αστυνομία, είχαν αγοράσει στο Λίβανο ένα GPS και τη φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν για το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ. Ανέφεραν επίσης, ότι ξεκίνησαν από το Λίβανο το βράδυ της 5ης προς 6η Οκτωβρίου με προορισμό την Κύπρο. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι μετανάστες αναμένεται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στην Κύπρο.

Αρχίζει στις 7μμ ο νέος κύκλος διαλέξεων του ΖηνώνειουΕλεύθερου Πανεπιστημίου Κύπρου, με τη χορηγία για 7η χρονιά του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου. Την αυλαία θα ανοίξει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. Τίτλος της πρώτης για φέτος διάλεξης είναι: Η Κύπρος θα αλλάξει αν εμείς αλλάξουμε. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, και θα μεταδίδεται ζωντανά από το Α΄ πρόγραμμα του ΡΙΚ στη συχνότητα 97,2. Οι διαλέξεις του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Κύπρου συμπληρώνουν φέτος 20 χρόνια προσφοράς και διοργανώνονται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Δήμο Λάρνακας και την Προοδευτική Κίνηση.

Ροταριανός Όμιλος Λάρνακας διοργανώνει στις 8μ.μ., στο Ξενοδοχείο Sun Hall, , εκδήλωση αφιερωμένη σε θέματα πυρασφάλειας. Ομιλητής θα είναι  ο Διευθυντής της ΠυροσβεστικήςΥπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας.

Πάνω από 220 φίλοι του Συνδέσμου Ατόμων με Πολλαπλή Σκληρυνση, Λάρνακας, παραβρέθηκαν στην καθιερωμένη πια εκδήλωση Cheese & Wine Cocktail στον κήπο της οικίας της SueMantovani. Η μουσική επένδυση της βραδυάς ήταν από το συγκρότημα Triple L.A.V. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, Εκπρόσωπος της Υπουργού Εργασίας, Βουλευτές, ο Αντιδήμαρχος Αραδίππου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Γενικός Διευθυντής της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου. Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των υπηρεσιών που προσφέρει στους ασθενείς, ο Σύνδεσμος Ατόμων με Πολλαπλή Σκληρυνση, Λάρνακας.

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας, στις 5μμ, θα πραγματοποιηθεί Συνεδρία Συμβουλίου Προσφορών ΣΑΛ και στις 6 θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του.

Send this to a friend