Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Klokkari Design Studio
Klokkari Design Studio

Klokkari Design Studio

Η Ειρήνη Κλοκκαρή, ιδιοκτήτρια του Klokkari Design Studio, μιλάει στο Larnaka Online για τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες!

 

Η Ειρήνη Κλοκκαρή σπούδασε Σχεδιασμό Εσωτερικού χώρου (Interior Design) με master στο Διεπιστημονικό Σχεδιασμό (MA Interdisciplinary Design) στο Frederick University of Cyprus. Το master ήταν σχεδιασμένο έτσι ώστε να παρέχει στους φοιτητές τα κατάλληλα εργαλεία για να έρθουν σε επαφή με διάφορους τομείς του design, για παράδειγμα graphic design, εικονογράφηση και σχεδιασμό προϊόντων. Το master αυτό έδωσε στην Ειρήνη τα εφόδια για να εφαρμόσει στη δουλειά της όλα τα παραπάνω στοιχεία και να κτίσει την ταυτότητά της ως σχεδιάστρια, συνδυάζοντας τους πιο πάνω τομείς.

Το Klokkari Design Studio είναι μια επιχείρηση που βασίζεται στην καινοτομία, την αυθεντικότητα και την ποιότητα. Εμπνέεται από τον πλούτο τόσο της Κύπρου, όσο και της Ελλάδας, δύο χωρών με σπουδαίο πολιτισμό και ταυτότητα. «Η εικονογράφηση των χαρακτήρων μου γεννήθηκε  μέσα από μελέτη και με αφοσίωση στην προίκα που μας έχουν αφήσει οι πρόγονοί μας», μας λέει η Ειρήνη. «Σε όλα αυτά, βέβαια, προσθέτω και τη σύγχρονη, φρέσκα ματιά του brand μου.»

Η Ειρήνη πιστεύει πως όταν έχεις θέληση και πίστη, μπορείς να πετύχεις όπου και να βρίσκεσαι. «Η Λάρνακα είναι μια σπουδαία πόλη που έχει εξελιχθεί, και μαζί της και οι άνθρωποί της. Οι περισσότεροι συνεργάτες μου είναι από την επαρχία Λάρνακας. Ακόμα και αν βρίσκεσαι σε μια μικρή κοινωνία, μπορείς να βιοποριστείς, αρκεί να είσαι ευέλικτος και να βρίσκεις πόρους εισοδήματος μέσα από το έργο σου. Μπορείς, επίσης, να συνεργάζεσαι με οποιονδήποτε πελάτη στο εξωτερικό και αυτό χάρη στα τεχνολογικά μέσα της εποχής μας. Όλα είναι εφικτά.»

Σε πολλές περιπτώσεις, η παρακίνηση και τα κίνητρα στον εργασιακό χώρο ενός καλλιτέχνη είναι δύσκολη υπόθεση. Στην περίπτωση της Ειρήνης Κλοκκαρή, το μεγάλο όραμα που έχει στο μυαλό της για την εξέλιξη του studio της, είναι αρκετό και η ίδια ομολογεί πως απολαμβάνει τη διαδικασία. «Θέλω να πιστεύω πως μέσα από τα σχέδια μου προσφέρω χαρά και γι’ αυτό έχουν πάντα λαμπερά χρώματα και αισιόδοξα μηνύματα. Όταν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, μπαίνεις αναγκαστικά και στο ρόλο του επιχειρηματία και στο ρόλο του designer. Μιλώντας ως επιχειρηματίας, είναι απαραίτητη η προβολή της δουλειάς μου μέσω των social media, των συνεντεύξεων, των παρουσιάσεων και των εκθέσεων. Όλα αυτά προωθούν τη δουλειά μου, είναι διαφήμιση και ο τρόπος να προσεγγίσω νέα άτομα για μελλοντικές συνεργασίες.»

Στο Klokkari Design Studio μπορείτε να βρείτε μοναδικές συλλογές, όπως «Βρακάες και Κυπριοπούλες», «Οι Γιαγιάδες του Χωρκού» και «Αριστοκράτες Σκαλιώτες». Όλοι αυτοί οι εικονογραφημένοι χαρακτήρες ξεπηδάνε από την κυπριακή παράδοση για να δώσουν ένα σύγχρονο, ‘ντιζαϊνάτο’ χαρακτήρα στο χώρο σας. Ακόμα μια αξιοσημείωτη συλλογή της Ειρήνης είναι η συλλογή «Ελληνική Μυθολογία», η οποία φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη της Αθήνας, σε έκθεση με θέμα το ελληνικό σουβενίρ.

Στο Klokkari Design Studio τα σχέδια εκτυπώνονται  κυρίως σε οικολογικά υφάσματα, ενώ εφαρμόζονται σε μαξιλάρια, τσάντες, υφασμάτινες κούκλες, μπρελόκ, κλπ. Η Ειρήνη Κλοκκαρή παραδίδει εξάλλου εκπαιδευτικά εργαστήρια και έχει αναλάβει από κοινού με τη συγγραφέα Έλενα Χατζηγεωργίου το project «Τα Αμπαλατέματα του Γαδάρου Άλεξ». Τα «Αμπαλατέματα» είναι μια σειρά σύγχρονων κυπριακών παραμυθιών, η οποία συνεχίζει να εξελίσσεται μέσω μιας απόλυτα δημιουργικής και χιουμοριστικής αύρας, προκαλώντας τον αναγνώστη να προβληματιστεί διασκεδάζοντας, δίνοντάς του παράλληλα την ευκαιρία να κρατήσει κοντά του την κυπριακή παράδοση.

Μπορείτε να θαυμάσετε τη δουλειά της Ειρήνης στο Facebook (https://www.facebook.com/klokkaridesignstudio/) και στο Instagram (@klokkari_design_studio).

 

Ειρήνη Στυλιανού

Larnaka Online

Send this to a friend