Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Παιδόφιλοι βρίσκουν θύματα μέσω του παιχνιδιού Fortnite
Παιδόφιλοι βρίσκουν θύματα μέσω του παιχνιδιού Fortnite

Παιδόφιλοι βρίσκουν θύματα μέσω του παιχνιδιού Fortnite

Το διαδίκτυο αποτελεί για τους παιδόφιλους ένα συνηθισμένο μέσο εξεύρεσης των ανυποψίαστων θυμάτων τους. Πλέον οι παιδόφιλοι χρησιμοποιούν ακόμη και online βιντεοπαιχνίδια μέσω των οποίων προσεγγίζουν παιδιά, όπως την πρόσφατη περίπτωση που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα στο New Jersey με τη σύλληψη 24 ατόμων που φέρονται ότι προσέγγισαν παιδιά μέσω του διαδικτύου με σκοπό τη σεξουαλική κακοποίηση τους.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι ύποπτοι ανάμεσα τους ένας αστυνομικός και πυροσβέστης, χρησιμοποίησαν online βιντεοπαιχνίδια όπως το Fortnite για να προσεγγίσουν τα υποψήφια θύματα τους.

Παιδιά ηλικίας 14-15 χρονών και ντετέκτιβ χρησιμοποιήθηκαν ως «δόλωμα».

Ο πρώτος που πιάστηκε στα πράσα ήταν ο 47χρονος αστυνομικός ο οποίος συνομιλούσε με 15χρονη ενώ ο ίδιος παρουσιαζόταν ως 19χρονος. Τον ρόλο της 15χρονης είχε αναλάβει μια αστυνομικός. Όταν το ραντεβού τους διευθετήθηκε σε εξοχικό ο αστυνομικός βρέθηκε ενώπιον της δυσάρεστης για τον ίδιο έκπληξης αφού βρήκε την Αστυνομία να τον περιμένει…

Τι γίνεται στην Κύπρο

Ο Υπεύθυνος του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ανδρέας Αναστασιάδης ανέφερε ότι είναι γεγονός ότι ένας από τους πιο συχνούς τρόπους προσέγγισης παιδιών από παιδόφιλους είναι το διαδίκτυο. Παρόμοιας φύσεως περιστατικά ή καταγγελίες που να έχουν σχέση με προσέγγιση μέσω online παιχνιδιών στην Κύπρο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής. ”Μπορεί να προσφέρουν δώρα, ζωές κτλ διαδικτυακά. Είναι μια κοινή μέθοδος των παιδόφιλων ώστε να προσεγγίζουν παιδιά”.

Ωστόσο, ο κ. Αναστασιάδης τονίζει ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και καχύποπτοι με την δραστηριότητα των παιδιών τους στο διαδίκτυο. Ο κ. Αναστασιάδης υπογραμμίζει ότι τα παιδιά θα πρέπει να είναι ενήμερα για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, οι γονείς να επιβλεπουν και οτιδήποτε παράξενο παρουσιαστεί να το αναφέρουν στην Αστυνομία. Είναι καλό οι γονείς να ελέγχουν τις διαδικτυακές σελίδες τις οποίες επισκέπτεται το παιδί.

Πηγή : Offsite

Send this to a friend