Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στην παγκόσμια ελίτ των Μαραθωνίων ο Radisson Blu Μαραθώνιος Λάρνακας
Στην παγκόσμια ελίτ των Μαραθωνίων ο Radisson Blu Μαραθώνιος Λάρνακας

Στην παγκόσμια ελίτ των Μαραθωνίων ο Radisson Blu Μαραθώνιος Λάρνακας

Στους επίλεκτους του δρομικού κινήματος ανά τον κόσμο βρίσκεται ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, μέλη του οποίου έδωσαν δυναμικό παρών στο 22ο συνέδριο της AIMS στην Εσθονία.

Πρόκειται για παγκόσμιας εμβέλειας συνάντηση εκπροσώπων Μαραθωνίων Αγώνων, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων, με τον Μαραθώνιο Λάρνακας να είναι ο μοναδικός από την Κύπρο που βρισκόταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες, δίνοντας το στίγμα του ως η κορυφαία αθλητική διοργάνωση επί κυπριακού εδάφους.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας από τις 6 ως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018 και σε αυτό, πέραν του Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας το παρών, έδωσαν μέσω εκπροσώπων τους, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Μαραθώνιος της Βοστώνης, ο Μαραθώνιος του Σικάγο, ο Μαραθώνιος του Βερολίνου, καθώς αυτός του Τόκιο. Ο Μαραθώνιος Λάρνακας, με την υπέροχη επίπεδη διαδρομή, την άψογη διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα, αλλά και την ανταπόκριση που είχε από την πρώτη στιγμή σε κοινό και εμπλεκομένους φορείς, απέδειξε για μια ακόμα φορά την δυναμική του στο χώρο των διοργανώσεων μεγάλων αποστάσεων.

Καλωσορίζοντας τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Radisson Blu Larnaka International Marathon στη μεγάλη οικογένεια της AIMS, ο επανεκλεγείς Πρόεδρος Paco Borao εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του Μαραθωνίου Λάρνακας στο Συνέδριο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα κοινά σημεία ανάμεσα στη Λάρνακα και τη Βαλένθια (ως διοργανωτής του Valencia Marathon), αφού πρόκειται για δύο παραθαλάσσιες πόλεις που διοργανώνουν τους Μαραθωνίους τους στο τέλος του φθινοπώρου.

Παράλληλα, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Radisson Blu Larnaka International Marathon, ο οποίος είναι ο 1ος πράσινος μαραθώνιος της Κύπρου, παρακαλούθησαν σεμινάριο σχετικά με την υλοποίηση Μαραθωνίων που σέβονται και ταυτόχρονα προστατεύουν το περιβάλλον, λαμβάνοντας την ίδια στιγμή και τις οδηγίες της AIMS που αφορούν τη διοργάνωση πράσινων μαραθωνίων ανά τον κόσμο.

Διοργανωτές Μαραθωνίων από το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, τη Νότια Αφρική, την Κίνα και την Αυστραλία είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες από την προετοιμασία της διοργάνωσης τέτοιου είδους αγώνων.

Ταυτόχρονα, ο Radisson Blu Larnaka Marathon έλαβε μέρος και σε δύο διαγωνισμούς που πραγματοποίησε η AIMS, αναφορικά με την καλύτερη φανέλα αγώνα και το καλύτερο μετάλλο για τους δρομείς. Οι φανέλες και τα μετάλλια του Larnaka Marathon τοποθετήθηκαν με τα αντίστοιχα των μεγαλύτερων μαραθωνίων του κόσμου, ενώ μετά το πέρας του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά τους και η έκθεσή τους στο μουσείο μαραθωνίων στο Βερολίνο.
Το βραβείο καλύτερης εμφάνισης απέσπασε η φανέλα του Poznan Marathon, ενώ αυτό του καλύτερου μεταλλίου αυτό του Marine Corps Marathon από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα βραβεία παρέδωσαν οι τρίδυμες αδερφές, Leila, Liina και Lily Luik που έτρεξαν μαζί στο μαραθώνιο των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο με τα χρώματα της Εσθονίας.

Η μεγαλύτερη και πιο σπουδαία συνάντηση των μελών της AIMS λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια. Στο πλαίσιο των συγκριμένων συνεδρίων πραγματοποιούνται οι σημαντικότερες διεργασίες της Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης αυτής για την ανάδειξη νέου Προέδρου και εκτελεστικής επιτροπής. Ο Paco Borao επανεξελέγη στην κορυφή της ιεραρχίας και θα βρίσκεται στον προεδρικό θώκο έως το 2020, με το επόμενο συνέδριο να έχει οριστεί για τις 23–26 Απριλίου της ίδιας χρονιάς στο Μπατούμι της Γεωργίας.

Σημειώνεται ότι η Εσθονία γιορτάζει τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της ως χώρα. Την πρώτη μέρα του συνεδρίου, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 100 χρόνια της Εσθονίας, οι διοργανωτές παρέθεσαν δείπνο στους συμμετέχοντες, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Yuri Ratas να βρίσκεται ανάμεσα στους προσκεκλημένους, ενώ με τη λήξη του συνεδρίου, ο Δήμαρχος του Tallinn, Taavi Aas παρέθεσε δεξίωση σε όλους τους συμμετέχοντες του Συνεδρίου.

Send this to a friend