Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας θα παρουσιαστεί το πρωί ο 35χρ ύποπτος για την απαγωγή των δύο ανήλικων παιδιών από την αυλή του σχολείου τους. Η διερεύνηση της υπόθεσης έχει ολοκληρωθεί και ο ύποπτος αναμένεται να παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες σχετικές με την απαγωγή, αρπαγή με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό από των δύο παιδιών και περιαγωγή τους σε ύπνωση. Οι ανακριτές αναμένουν ακόμα τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων σε τεκμήρια που σχετίζονται με την υπόθεση, ωστόσο ο ύποπτος φέρεται να έχει παραδεχθεί τη διάπραξη των αδικημάτων και η Αστυνομία θεωρεί σύμφωνα με εκπρόσωπο της, ότι το ανακριτικό έργο που υπολείπεται δεν μπορεί να επηρεαστεί με κανέναν τρόπο. Η κατηγορία της απαγωγής επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και εφτά χρόνια, ενώ η κατηγορία για περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης εμπίπτει στον περί ναρκωτικών ουσιών νόμο και επισύρειποινή μέχρι και ισόβιας φυλάκισης.

Στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Λάρνακας. Χαιρετίζοντας τη συνέλευση ο Υπουργός  αναφέρθηκε στα όσα δρομολογούνται για το Λιμάνι και τη Μαρίνα, και τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, των οποίων η πρόοδος παρακολουθείται από την καθοδηγητική Επιτροπή, με τη συμμετοχή των Δήμων Λάρνακας και Λιβαδιών. Χθες μάλιστα, ο Υπουργός αποκάλυψε ότι, ενημέρωσε σχετικά τον ΠτΔ και το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες που  γίνονται για να αυξηθούν οι ενεργειακές επιλογές επιχειρήσεων και νοικοκυριών, με την αδειοδότηση από τη ΡΑΕΚ τριών προμηθευτών, στους οποίους θα προστεθεί και τέταρτος. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Σταύρος Σταύρου, αναφέρθηκε στα σημαντικά ζητήματα της πόλης όπως η ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας. Ο κος Σταύρου εξέφρασε ικανοποίηση για την προφορική διαβεβαίωση κατάργησης του πλαφόν στη διακίνηση φορτίων κι επανέλαβε τη θέση του ΕΒΕΛ για αξιοποίησή του Λιμανιού με αναπτύξεις όπως ξενοδοχεία, και συνεδριακά κέντρα.  Σε ότι αφορά την μετακίνηση πετρελαιοειδών και υγραερίου από τη Λάρνακα, το ΕΒΕΛ είπε, ότιθεωρεί πως τα χρονοδιαγράμματα είναι εφικτό να τηρηθούν. Ο κος Σταύρου αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες του Επιμελητηρίου για προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, θα επισκεφθεί και θα ξεναγηθεί, στις 09:30π.μ., στο καταφύγιο ζώων «ΑΡΓΟΣ», στην Ορμήδεια.  Ακολούθως ο Υπουργός, θα συναντηθεί και θα συζητήσει επιτόπου με εθελοντές και μέλη των Φιλοζωικών Οργανώσεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο έργο τους.  Στην επίσκεψη θα παραστεί η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου.  Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, έχοντας θέσει την προστασία και την ευημερία των ζώων ψηλά στις προτεραιότητές του, παρουσίασε τον περασμένο Ιούλιο το Νέο Πλαίσιο για την Προστασία και την Ευημερία των Ζώων, μέσα από την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου, την ενδυνάμωση των ελεγκτικών και συμβουλευτικών μηχανισμών και την υιοθέτηση στοχευμένων προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν τα αδέσποτα και κατοικίδια ζώα, τους ζωολογικούς κήπους και τα κτηνοτροφικά ζώα.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των ζώων,  το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου διοργανώνει διάλεξη  με θέμα «Πως μπορείς να γίνεις ο καλύτερος φίλος του καλύτερου σου φίλου». Η διάλεξη διοργανώνεται στις 6μμ ξενοδοχείο Φλαμίνγκο.

Send this to a friend