Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Η Sony φέρνει ξανά το πρώτο της Playstation
Η Sony φέρνει ξανά το πρώτο της Playstation

Η Sony φέρνει ξανά το πρώτο της Playstation

Η νοσταλγική διάθεση πολλών χρηστών για τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 έχει αυξήση τη ζήτηση για αυτού του είδους τις κονσόλες.

Επιστροφή στο παρελθόν για την Sony, η οποία θα κυκλοφορήσει μία mini εκδοχή της πρώτης παιχνιδοκονσόλας της PlayStation, που είχε εμφανισθεί στην Ιαπωνία το 1994και είχε προκαλέσει, στη συνέχεια, πάταγομεταξύ των νέων -και όχι μόνο- σε όλον τον κόσμο.

Το νέο Playstation Classic, το οποίο θα βγει στην αγορά στις 3 Δεκεμβρίου φέτος, με τιμή κοντά στα 100 ευρώ, θα έχει περίπου το μισό μέγεθος του αρχικού και θα είναι «φορτωμένο» με 20 παιγνίδια “retro” (όπως Final Fantasy VII, Tekken 3 Ridge Racer Type 4, Wild Arms, Jumping Flash κ.ά.).

Η νοσταλγική διάθεση πολλών χρηστών για τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 έχει δημιουργήσει ενδιαφέρον για τέτοιες κονσόλες, οι οποίες θα κάνουν πιο εύκολα προσβάσιμα ορισμένα ιστορικάβιντεοπαιγνίδια.

Η ανταγωνίστρια Nintendo έχει ήδη κυκλοφορήσει μίνι εκδοχές των παιγνιδοκονσολών της NES και SNES, επίσης με προεγκατεστημένα κλασσικά βιντεοπαιγνίδια.

Η συσκευασία του νέου Playstation Classic, σύμφωνα με το BBC, θα περιλαμβάνει ένα καλώδιο HDMI για σύνδεση στην τηλεόραση και δύο ενσύρματα χειριστήρια (controllers).

Send this to a friend