Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σάλος όχι μόνο από αποφυλάκιση παιδεραστή,αλλά και το ρόλο συζύγου
Σάλος όχι μόνο από αποφυλάκιση παιδεραστή,αλλά και το ρόλο συζύγου

Σάλος όχι μόνο από αποφυλάκιση παιδεραστή,αλλά και το ρόλο συζύγου

Σάλο εξακολουθεί να προκαλεί η είδηση της αποφυλάκισης με προεδρική χάρη, καταδικασθέντος για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου.

Η είδηση της αποφυλάκισης μπορεί να κάνει τις τελευταίες μέρες τον γύρο της Κύπρου και να μονοπωλεί την ειδησεογραφία, η καταδίκη ωστόσο του 63χρονου είχε προκαλέσει αναστάτωση μήνες πριν.

Ένας απ’ τους λόγους που προκάλεσε αντιδράσεις η υπόθεση αυτή πέραν από το εξόφθαλμο ότι ένας 63χρονος παρενοχλούσε μια 12χρονη, είναι και το γεγονός ότι η 12χρονη έγινε έρμαιο στις ορέξεις του 63χρονου, μετά από παρότρυνση της συζύγου του 63χρονου η οποία εργάζεται σε σχολική εφορία Δημοτικού στη Λάρνακα όπως αναφέρεται στην επίμαχη δικαστική απόφαση.

Νομικοί κύκλοι, γνώστες της υπόθεσης που μίλησαν στο SigmaLive, αναφέρουν ότι με δικαστική απόφαση η γυναίκα που δεν ήταν κατηγορούμενη, έχει εμπλοκή στην υπόθεση, αφού όπως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ενώπιον Δικαστηρίου η σύζυγος του 63χρονου εξωθούσε την 12χρονη να ικανοποιεί μέσω των δικών της οδηγιών, αρρωστημένες ορέξεις, προκειμένου να εντοπίσει «αν είναι πιστός ο σύζυγός της».

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Πρόεδρο των Σχολικών Εφοριών, Ντίνο Έλληνα, για να σχολιάσει το αν μπορεί ή όχι η Σχολική Εφορία να προχωρήσει σε απόλυση. Ο κ.Έλληνας ξεκαθάρισε ότι η γυναίκα δεν έχει καταδικαστεί από το Δικαστήριο. Δεν μπορεί «να αμαυρώνεις έτσι ένα άτομο το οποίο έχει την δική του προσωπικότητα. Υπάρχουν διαδικασίες για απόλυση ενός ατόμου. Από τη στιγμή όμως που υπάρχουν τα πιστοποιητικά από την Αστυνομία για λευκό ποινικό μητρώο τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος». Οι σχολικές εφορίες σημείωσε ο κ.Έλληνας ανέφερε ότι έχει δικαίωμα να απολύσει κάποιον η Σχολική Εφορία αν και εφόσον καταδικαστεί.

Τα περιοριστικά μέτρα

Ενώπιον Γενικού Εισαγγελέα αλλά και Υπουργού Δικαιοσύνης υπάρχει σχετική επιστολή με την οποία ζητούνται περιοριστικά μέτρα κατά του 63χρονου. Ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ο αρμόδιος για να υποδείξει την φύση των περιοριστικών μέτρων. Ακολούθως, το Επαρχιακό Δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του για περιοριστικά μέτρα κατά του 63χρονου.

Να σημειωθεί ότι όπως ενημερώνεται το SigmaLive, περιοριστικά μέτρα υπήρχαν και προηγουμένως τα οποία παραβιάστηκαν.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend