Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η Αθηένου γιορτάζει τον πολιούχο Άγιο Φωκά
Η Αθηένου γιορτάζει τον πολιούχο Άγιο Φωκά

Η Αθηένου γιορτάζει τον πολιούχο Άγιο Φωκά

Ο Δήμος Αθηένου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, γιοτάζει τον πολιούχο Άγιο της Φωκά γιορτάζει, με πανηγυρικές εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν δύο μέρες.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα, στον  πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Φωκά, και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν από τον Δήμο και άλλους οργανωμένους φορείς, στην εξέδρα η οποία θα βρίσκεται στη συμβολή των Λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και Γρίβα Διγενή.

Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριμυθούντος Βαρνάβα στον Ιερό Ναό Αγίου Φωκά.

Στις 9 το βράδυ, ο Δημοτικός Πολιτιστικός όμιλος Αθηένου και ο Πολιτιστικός Όμιλος «ΜΑΛΛΟΥΡΑ» θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με ελληνικούς, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς. Το ίδιο βράδυ ο Αθλητικός Σύλλογος «ΟΘΕΛΛΟΣ» Αθηένου, διοργανώνει βραδιά με DJ, με φαγητό και ποτό, στο Οίκημα του Σωματείου.

Σήμερα και αύριο, ο Αθλητικός Σύλλογος «ΟΡΦΕΑΣ», διοργανώνει βραδιές με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, φαγητό και ποτό, μπροστά από το Γυμναστήριο «Euphoria». Αύριο στις 6:30π.μ. θα τελεστεί  Όρθρος και θα ακολουθήσει Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου, στην εκκλησία του Αγίου Φωκά. Την ίδια μέρα, στις 6μ.μ. θα τελεστεί Μεθεόρτιος Εσπερινός και στις 7μ.μ. θα γίνει περιφορά της εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, με τη συνοδεία τιμητικού στρατιωτικού αποσπάσματος.

Send this to a friend