Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εκστατρεία για εξάλειψη της Τρομώδους Νόσου των Αιγοπροβάτων
Εκστατρεία για εξάλειψη της Τρομώδους Νόσου των Αιγοπροβάτων

Εκστατρεία για εξάλειψη της Τρομώδους Νόσου των Αιγοπροβάτων

Εκπαίδευση δειγματοληπτών στο εργοστάσιο της Sigan Management Ltd.

Στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για εξάλειψη της Τρομώδους Νόσου των Αιγοπροβάτων (Scrapie), βρίσκεται το προσωπικό της Sigan Management Ltd. Λειτουργοί των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών εκπαίδευσαν, αυτό τον μήνα, νέα άτομα από το προσωπικό της Εταιρείας στη δειγματοληψία από εγκεφάλους αιγοπροβάτων και βοοειδών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάγνωση της νόσου γίνεται μόνο μεταθανάτια, με τη λήψη δείγματος από τον εγκέφαλο των ζώων. Tο προσωπικό της Sigan Management Ltd έχει αυτή την ευθύνη, καθώς η εταιρεία συλλέγει και επεξεργάζεται, εκ μέρους των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, τα ζωικά υποπροϊόντα (νεκρά ζώα) από όλες τις φάρμες στην Κύπρο. Τα δείγματα από τα ζώα αποστέλλονται στη συνέχεια για εργαστηριακή εξέταση στο εξειδικευμένο εργαστήριο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Η εκπαίδευση των νέων δειγματοληπτών έγινε στο εργοστάσιο της Sigan Management Ltd στην Κοφίνου και το πρόγραμμα περιλάμβανε θεωρητικό μέρος με τίτλο «Δειγματοληψία Στελέχους Εγκεφάλου και Παρεγκεφαλίδας» και «Τρομώδης Νόσος των Αιγοπροβάτων», καθώς και πρακτικό μέρος δειγματοληψίας. Επιπρόσθετα, οι λειτουργοί των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών ενημέρωσαν το προσωπικό για την υφιστάμενη κατάσταση στην Κύπρο για την πιο πάνω μόλυνση.

Send this to a friend