Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Η Coca-Cola ετοιμάζεται να φτιάξει ποτό από κάνναβη για πρώτη φορά στην ιστορία της
Η Coca-Cola ετοιμάζεται να φτιάξει ποτό από κάνναβη για πρώτη φορά στην ιστορία της

Η Coca-Cola ετοιμάζεται να φτιάξει ποτό από κάνναβη για πρώτη φορά στην ιστορία της

Η Coca-Cola βρίσκεται σε προχωρημένες διαβουλεύσεις για δημιουργία ποτών με έγχυμα κάνναβης.

Η εταιρεία, στην οποία ανήκουν περισσότερες από 500 μάρκες, μεταξύ αυτών η Sprite, Fanta και Costa Coffee, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την καναδέζικη εταιρεία Aurora Cannabis, αφού αρκετές χώρες κινούνται προς νομιμοποίηση της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Coca-Cola θέλει να εισέλθει στο χώρο της κάνναβης καθώς τα αναψυκτικά δεν είναι πλέον όσο δημοφιλή ήταν τα προηγούμενα χρόνια καθώς αρκετοί τα βλέπουν ως μη υγιή ροφήματα.

Μάλιστα, πηγή κοντά στην εταιρεία δήλωσε πως η Coca-Cola και Aurora Cannabis βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο ποτό θα έχει ως στόχο να βοηθήσει καταναλωτές με φλεγμονές, πόνο και κράμπες και όχι για να τους «φτιάχνει», όπως ειπώθηκε στο Bloomberg.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, εκπρόσωπος της Coca-Cola δήλωσε για το θέμα πως «μαζί με πολλούς άλλους στη βιομηχανία ροφημάτων, παρακολουθούμε και εμείς στενά την ανάπτυξη ποτών ευεξίας σε όλο τον κόσμο, με τη χρήση μη ψυχοδραστικών ουσιών.».

Να σημειώσουμε πως η κάνναβη είναι απαγορευμένη στις περισσότερες χώρες, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια κάποιες από αυτές αποποινικοποίησαν τη χρήση της.

Για παράδειγμα, σε 14 χώρες της Ευρώπης η χρήση της επιτρέπεται για ιατρικούς σκοπούς, μαζί σε αυτές το Ισραήλ, Αργεντινή, Πουέρτο Ρίκο, Πάναμα, Μεξικό, Τουρκία, Ζάμπια και Ζιμπάμπουε.

Στις ΗΠΑ η χρήση της για ιατρικούς σκοπούς επιτρέπεται σε 29 πολιτείες, ενώ 9 από αυτές νομιμοποίησαν και την προσωπική της χρήση.

Ισπανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Τζαμάικα, Χιλή, Περού, Κολομβία, Εκουαδόρ και Λουξεμβούργο βρίσκονται στις χώρες που έχουν χαλαρώσει τη νομοθεσία τους σχετικά με τη προσωπική χρήση της κάνναβης.

Send this to a friend