Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4ο Φεστιβάλ Πατάτας
4ο Φεστιβάλ Πατάτας

4ο Φεστιβάλ Πατάτας

Το 4ο  διήμερο Φεστιβάλ Πατάτας, διοργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο  Ξυλοφάγου και την Οργανωτική Επιτροπή. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Συσκευαστηρίου Πατατών, το οποίο έχει διαρρυθμιστεί κατάλληλα, για να φιλοξενήσει τόσο τη γεωργική έκθεση, όσο και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Σκοποί του Φεστιβάλ είναι η παρουσίαση νέων ποικιλιών πατάτας και τρόποι καλλιέργειας τους και γενικά η επιμόρφωση του αγροτικού κόσμου και η ενημέρωση του πάνω στις τελευταίες εξελίξεις της γεωργικής τεχνολογίας. Η επαφή των κατοίκων της κοινότητας και των επισκεπτών ντόπιων και ξένων, με τη λαϊκή παράδοση και κληρονομιά, καθώς και με τα ήθη και έθιμα της Ξυλοφάγου.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με χορωδίες, χορευτικά συγκροτήματα και σχήματα από Κύπρο και εξωτερικό, μουσική και τραγούδια από αξιόλογα μουσικά σχήματα. Ξεχωρίζουν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου η λαϊκή συναυλία με τους Σταύρο Κωνσταντίνου, Έλενα Παπαπαναγιώτου, Σώτο Γονιό και Πέτρο Κουλουμή και το Σάββατο 22 του μήνα, όπου είναι και η τελετή λήξης του Φεστιβάλ, η μεγάλη συναυλία, με τους Χρήστο Μενιδιάτη, Στέλιο Διονυσίου και Τίνα Γκαζή.

Επίσης στο χώρο θα λειτουργεί γεωργική έκθεση από τις 6.00 μ.μ. έως τις 11.00 μ.μ., με γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία, ποικιλίες πατατών, φυτοφάρμακα και λιπάσματα και εφόδια άρδευσης.

Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στις αγρότισσες της Κυπριακής γης. Σ’ αυτές τις ηρωίδες γυναίκες αγρότισσες, που επιμένουν και κρατιούνται στις ρίζες τους και ελπίζουν.

Της Ειρήνης Αντωνίου

Send this to a friend