Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

Θανατηφόρο δυστύχημα είχαμε στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λεμεσού, παρά την έξοδο Αλεθρικού, όπου έχασε τη ζωή της Ελλαδίτισσα, που επέβαινε μοτοσυκλέττας.

Συγκεκριμένα γύρω στις 7.30 χθες το βράδυ, μοτοσυκλέττα, την οποία οδηγούσε 54χρόνος ελλαδίτης, έχοντας συνοδηγό την 64χρονη σύζυγο του, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, παρά την έξοδο Αλεθρικού, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται η μοτοσικλέτα φέρεται να κτυπήθηκε στο πίσω μέρος της από διερχόμενο όχημα, το οποίο κινείτο στην ίδια κατεύθυνση και το οποίο οδηγείτο από 30χρονη. Στη σκηνή έφτασε ασθενοφόρο που διακόμισε τους δύο τραυματίες, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Η άτυχη γυναίκα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματα της. Η κατάσταση του 54χρονου κρίνεται ως εκτός κινδύνου

Η 30χρονη οδηγός συνελήφθη.

Εκδήλωση  διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής, πάνω από 500 κάτοικοι του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού, για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της πρώην ΣΠΕ.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας αποφασίστηκε ομόφωνα από τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλες τις τοπικές Οργανώσεις και φορείς στο Δήμο.

Η Δημοτική Αρχή, μελετά τη λήψη περαιτέρω μέτρων και προγραμματίζει σειρά συναντήσεων με τα κόμματα και με την ηγεσία της Ελληνικής Τράπεζας.

Αρχίζει σήμερα στη Λάρνακα, η δεύτερη φάση των ασφαλτοστρώσεων, σε οδικές αρτηρίες της Λάρνακας και πιο συγκεκριμένα τα έργα αποκατάστασης των δρόμων που βρίσκονται σε κακή κατάσταση και υπολογίζεται να διαρκέσουν 7-8 μήνες. Η αποκατάσταση, θα κοστίσει περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που δόθηκαν στο Δήμο Λάρνακας από την Κυβέρνηση, έπειτα από σχετικό διάβημα.

Όσο υπάρχει αγάπη θα υπάρχει και ανθρωπιά. Αυτό απέδειξε ο κόσμος της Λάρνακας με την απλόχερη προσφορά του, στην μεγάλη εκδήλωση αγάπης και ανθρωπιάς, που διοργάνωσε για 12χρονιά φέτος, το Ίδρυμα Χριστίνας Α. Αποστόλου, στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Σκοπός του Ιδρύματος, όλα τα έσοδα να διατεθούν, για την στήριξη παιδιών και νέων που πάσχουν από μακροχρόνιες ασθένειες και πρέπει να μεταβούν στο εξωτερικό για θεραπεία.

Το 6ο Φεστιβάλ Ροδιού, πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, στο Κοινοτικό Πάρκο της κοινότητας.

Οι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορα εδέσματα, όλα φτιαγμένα από Ορμηδιώτικα ρόδια. Επίσης στο χώρο υπήρχαν χειροποίητες δημιουργίες και κατασκευές με θέμα το Ρόδι. Παρουσιάστηκε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο Θέρμης Θεσσαλονίκης και από διάφορα συγκροτήματα της περιοχής, καθώς και τραγούδια από το μουσικό σχήμα προσκυνητές.
Το Φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε χθες στα Λεύκαρα και χόρτασε με τον Λευκαρίτικο τταβά που είχε την τιμητική του. Τη γιορτή του Λευκαρίτικου Τταβά, διοργάνωσε ο Δήμος Λευκάρων στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου στην Πλατεία Τιμίου Σταυρού.

Πέφτει απόψε η αυλαία του 13ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού, που άρχισε στη Λάρνακα στις 14 του μήνα με τη συμμετοχή οκτακοσίων και πλέον χορευτών από διάφορες γωνιές του κόσμου.

Της Ειρήνης Αντωνίου

Send this to a friend