Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Συμμετοχή στην πρώτη δημόσια διαβούλευση για την ετοιμασία του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας Λάρνακας
Συμμετοχή στην πρώτη δημόσια διαβούλευση για την ετοιμασία του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας Λάρνακας

Συμμετοχή στην πρώτη δημόσια διαβούλευση για την ετοιμασία του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας Λάρνακας

Ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Τμήμα Δημοσίων Έργων, πραγματοποιούν,την πρώτη δημόσια διαβούλευση για την ετοιμασία του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για την ευρύτερη αστική περιοχή της Λάρνακας (Larnaca’s Greater Urban Area Sustainable Urban Mobility Plan, SUMP) που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 6.00 μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας.

Στα πλαίσια της συνάντησης, θα γίνει ενημέρωση του Κοινού για τη μεθοδολογία και τα στάδια της Μελέτης και θα καταγραφούν οι απόψεις και το όραμα των πολιτών σε σχέση με την ποιοτική βελτίωση των τρόπων διακίνησης τους στην πόλη.

Η μελέτη, η οποία καλύπτει τους Δήμους Λάρνακας, Αραδίππου, Λιβαδιών και Δρομολαξιάς – Μενεού, καθώς και τις Κοινότητες Βορόκλινης, Πύλας, Καλού Χωριού, Κιτίου και Περβολιών, στοχεύει στην προώθηση της χρήσης εναλλακτικών προς το αυτοκίνητο μέσων μεταφοράς, αλλά και στην ενσωμάτωση των αρχών της βιώσιμης κινητικότητας στους σχεδιασμούς υποδομών και στην κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης. Παράλληλα επιδιώκει στην καλύτερη διαχείριση του υφιστάμενου οδικού δικτύου και κυρίως στη βελτίωση της κατανομής του οδικού χώρου στα διάφορα μέσα μεταφοράς και τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Tην εκπόνηση της μελέτης έχει αναλάβει ο Ιταλικός Οίκος ΜΙC(Mobility in Chain) σε συνεργασία με τοπικούς κυβερνητικούς και ιδιωτικούς φορείς. Οι εργασίες ξεκίνησαν από τον περασμένο Ιούνιο  και θα διαρκέσουν 18 μήνες.

Τόσο στο στάδιο αυτό, όσο και στη συνέχεια, δίνεται η ευκαιρία ώστε οι πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συνθέσουν μαζί  με τους τεχνοκράτες και τις Αρμόδιες Αρχές, τα έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα τους και ταυτόχρονα το περιβάλλον της πόλης που μεγαλώνουν την οικογένεια τους, που εργάζονται και που κοινωνικοποιούνται.

Με σύνθημα «Η πόλη για την πόλη» προσκαλούμε τους πολίτες να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να συμμετάσχουν σε διαδικασίες για τη διαμόρφωση της πόλης που επιθυμούν.

Send this to a friend