Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν αύριο Κυριακή στις 10πμ, οι κάτοικοι του Δήμου Δρομολαξιάς για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της πρώην ΣΠΕ, που είναι και το μοναδικό Τραπεζικό υποκατάστημα στο Δήμο. Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο και μοιράστηκε στους κατοίκους αναφέρεται ότι η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το Κτήριο της Συνεργατικής και καλούνται όλοι οι δημότες να παρευρεθούν.

Γιορτή Αγάπης και Ανθρωπιάς για μικρούς και μεγάλους, διοργανώνει σήμερα από τις 17:30-23:30 στην Πλατεία Ευρώπης το ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν από για την στήριξη παιδιών και νέων που πάσχουν από μακροχρόνιες ασθένειες και πρέπει να μεταβούν στο εξωτερικό για θεραπεία. Σε ανακοίνωση του Ιδρύματος αναφέρεται ότι θα υπάρχουν πολλά παιχνίδια, δώρα, μουσική, διασκέδαση, φαγητό και ποτό. Το Ίδρυμα έχει δημιουργηθεί εις μνήμη της Χριστίνας Α. Αποστόλου που απεβίωσε, σε ηλικία 44 χρόνων, την 01/01/2006 μετά από μια μακρόχρονη και άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Η κίνηση «Γεύσεις και Αρώματα της Κύπρου μας» διοργανώνει στις 7μ.μ. στον κεντρικό δρόμο της κοινότητας Τόχνης παρά την εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Τόχνη «μια βραδιά διαφορετική, γεμάτη γεύσεις και αρώματα του τόπου μας. Μια βραδιά που θα κερδίσει τις εντυπώσεις όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση. Η εκδήλωση έχει ως στόχο να γνωρίσει ο επισκέπτης την τοπική γαστρονομία, τις παραδοσιακές αλλά και καινοτόμες δημιουργικές συνταγές με τη χρήση τοπικών προϊόντων, η ανάδειξη, προβολή, προώθηση της παράδοσης και της κουλτούρας του τόπου μας, μέσα από τη γαστρονομία. Θα υπάρχει Κυπριακή μουσική, με τσιαττιστά, τραγούδια και χορούς και θα λειτουργήσουν πάγκοι επίδειξης και πώλησης ζεστών και κρύων τοπικών εδεσμάτων. Ο ΣΕΦ Χρίστος Χριστοδούλου θα παρουσιάζει και θα επιμελείται συνταγές με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Οι διοργανωτές προσβλέπουν σε θεσμοθέτηση της εκδήλωσης με στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος του τόπου. Την εκδήλωση συντονίζει η Άννα Κοσμά, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.

Με πανηγυρικούς εορτασμούς γιορτάζεται η Ημέρα μνήμης Περιστερωνοπηγής, από τους εκτοπισμένους κατοίκους της. Αύριο Κυριακή στις 6μμ θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου της Κοινότητας Κοφίνου, εσπερινός του Αγίου Αναστασίου του Θαυματουργού –Προστάτη Αγίου της Κοινότητας. Θα τελεστεί Εθνικό μνημόσυνο πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή Περιστερωνοπηγιωτών και δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων. Θα τελεστεί επίσης μνημόσυνο των θανόντων Περιστερωνοπηγιωτών μετά το 1974. Του εσπερινού θα προστεί ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Αμμοχώστου Βασίλειος. Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα ακολουθήσει ετήσια συνεστίαση κατοίκων της Περιστερωνοπηγής, σε χώρο δίπλα από το οίκημα της ΣΕΚ Κοφίνου

Το Θεατρικό έργο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Μπαμπάδες με ρούμι» σε σκηνοθεσία: Θοδωρή Νικολαϊδη, παρουσιάζεται απόψε στις 9 στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο. Η επιμέλεια παράγωγής είναι του Κούλλη Νικολάου. Είσοδος €15 & €12 (παιδιά κάτω των 12 ετών)

Send this to a friend