Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Καταδίωξη στους δρόμους της Λάρνακας κλοπιμαίου ημιφορτηγού γεμάτο ζάντες και ελαστικά αυτοκινήτων, είχαμε τις πρωινές ώρες σήμερα.

Συγκεκριμένα μετά από πληροφορία στην Αστυνομία για ύποπτο όχημα, που κινείτο στην περιοχή Αραδίππου, μέλη της αστυνομίας, έσπευσαν στην περιοχή, όπου και εντόπισαν το ημιφορτηγό, στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα. Τα μέλη της Αστυνομίας κάλεσαν τον οδηγό του οχήματος να σταματήσει,  αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα. Τα μέλη της Αστυνομίας ακολούθησαν το φορτηγό, το οποίο και ανέκοψαν μετά από ρίψη πυροβολισμών στα ελαστικά του και αφού νωρίτερα, κατά την πορεία διαφυγής του, είχε συγκρουστεί πλευρικά με υπηρεσιακό όχημα της Αστυνομίας. Οι δύο επιβάτες προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί. Ο ένας τράπηκε σε φυγή και αναζητείται, ενώ ο δεύτερος συνελήφθη. Πρόκειται για 21χρονο και σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία, φέρεται  να ενέχεται σε υποθέσεις διαρρήξεων σε πρατήριο Βενζίνης στην Αθηένου μεταξύ των ημερομηνιών (29-30 Αυγούστου), καθώς και σε διάρρηξη περιπτέρου στις 30 Αυγούστου στην Καλαβασό, με λεία, χρήματα και πακέτα τσιγάρων.  Επίσης όπως διαπιστώθηκε το ημιφορτηγό κλάπηκε λίγη ώρα πριν την καταδίωξη από περιοχή της Αραδίππου.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 17 ετών σε 42χρονο από την επαρχία Λάρνακας, για αδικήματα βιασμού, διαφθοράς νεαρής γυναίκας κάτω των 13 χρόνων και σεξουαλικής κακοποίησης. Θύμα στην υπόθεση αυτή ήταν η 10χρονη (κατά τον επίδικο χρόνο) θυγατέρα της γυναίκας, με την οποία ο κατηγορούμενος διατηρούσε δεσμό. Κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν το καλοκαίρι του 2015, σε διαφορετικές περιπτώσεις, στο διαμέρισμα του κατηγορουμένου, ο οποίος υποτίθεται ότι… πρόσεχε την ανήλικη όταν απουσίαζε η μητέρα της. Επιβάλλοντας την ποινή των 17 χρόνων, που θεωρείται από τις μεγαλύτερες ποινές που έχει επιβάλει κυπριακό δικαστήριο για τέτοιου είδους υποθέσεις, το κακουργιοδικείο έκρινε ως ιδιαίτερα επιβαρυντικό παράγοντα το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε με τον χειρότερο τρόπο και καταχράστηκε στον ύψιστο βαθμό τη σχέση εμπιστοσύνης που του είχε η ανήλικη, λόγω της σχέσης που είχε ο ίδιος με τη μητέρα της.

Σήμερα στις 8.00 το βράδυ στις Αποθήκες θα έχουμε τα εγκαίνια της έκθεσης «Όμοια και ανόμοια της παραδοσιακής φορεσιάς Ρουμανίας και Κύπρου». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου.

Το Ίδρυμα ΧΡΙΣΤΙΝΑ Α. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, διοργανώνει γιορτή αγάπης και ανθρωπιάς για το 2018, αύριο Σάββατο από τις 5.30 εως τις 11.30 το βράδυ, στην πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες Λάρνακας. Είναι ένα πανηγύρι χαράς και προσφοράς.

Επίσης αύριο Σάββατο έχουμε την έναρξη του 13ο Μεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού, στην εξέδρα της παραλίας των Φοινικούδων.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 11.30 το πρωί του Σαββάτου με Παρελάσεις και χορούς στις, Πλατείες Αγίου Λαζάρου & Ερμού και στις 8:30 το βράδυ η  εναρκτήρια παρέλαση, στην παραλία. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Δευτέρα. Διοργανωτές είναι ο Δήμος Λάρνακας & Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας.

Η κίνηση «Γεύσεις και Αρώματα της Κύπρου μας» συνεχίζει τη διαδρομή της και κάνει στάση στην πανέμορφη Τόχνη. Μια βραδιά διαφορετική, γεμάτη γεύσεις και αρώματα του τόπου μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 7 το βράδυ στον κεντρικό δρόμο της κοινότητας Τόχνης. Στο χώρο θα λειτουργήσουν πάγκοι επίδειξης και πώλησης τόσο ζεστών όσο και κρύων τοπικών εδεσμάτων. Την εκδήλωση φιλοξενεί και συνδιοργανώνει η κοινότητα Τόχνης.

Και τέλος το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας, πραγματοποιεί αύριο στις 7.00 το βράδυ, στο κοινοτικό πάρκο Ορμήδειας, το 6ο παγκύπριο Φεστιβάλ Ροδιού. Θα περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τσιαττιστά τραγούδια. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Της Ειρήνης Αντωνίου

Send this to a friend