Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018
Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018

Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018, το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, το Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη και το Dıscover Larnaka, διοργανώνουν το 1ο  Φεστιβάλ Dıscover Larnaka Open Cıty το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018.

Για μια ημέρα τα παλιά και διατηρητέα κτίρια της ιστορικής οδού Αγίου Λαζάρου, ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν το Κοινό.

Ιστορίες, άνθρωποι και άγνωστες πτυχές της περιοχής, ξετυλίγονται μπροστά στους επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν περπατώντας, την κλειστή για αυτοκίνητα, οδό Αγ. Λαζάρου, μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Η οδός Αγ. Λαζάρου για πολλές δεκαετίες υπήρξε το κοινωνικό, οικονομικό και θρησκευτικό κέντρο της Λάρνακας. Η περιοχή που άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει ραγδαία τα τελευταία χρόνια, μας υποδέχεται σε μία…κατ΄ιδίαν συνάντηση με την ιστορία και τα κτίρια της περιοχής, καλώντας μας να γνωρίσουμε και να μάθουμε τόσο την ιστορία των παλαιών κτιρίων όσο και τις νέες επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε αυτά.

Πέντε κτίρια, ένας ιστορικός δρόμος και μια πολιτεία από τεχνίτες, εκθέσεις φωτογραφίας, μουσική, καλλιτέχνες, παραδοσιακά και σύγχρονα εδέσματα της πόλης, συνδέουν την παλιά πόλη με τη σύγχρονη, σε ένα ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον της Λάρνακας.

Ποιο είναι το πιο παλιό κτίριο του δρόμου; Ποιος ήταν ο «καφενές του Μάη»; και ποιο το σπίτι της γιαγιάς Ρεβέκκας με τα ωραία γλυκά;

Το Φεστιβάλ θα ανοίξουν μουσικοί που θα ξεκινήσουν να παίζουν τα παραδοσιακά όργανα τους, περπατώντας από τις Φοινικούδες, καλώντας τον κόσμο να τραγουδήσει και να περπατήσει μαζί τους σε όλη τη διαδρομή, μέχρι την οδό Αγ.  Λαζάρου.

Αργότερα το απόγευμα, δυο ξεχωριστές ξεναγήσεις θα αναλάβουν να φέρουν σε επαφή τους επισκέπτες, με την ιστορία του δρόμου και της περιοχής.

Το βράδυ, ο Μιχάλης Κοντοβούρκης με την Μπάντα του και το γνωστό κυπριακό συγκρότημα Monsıeur Doumani με κυπριακά ακούσματα, θα ανέβουν στην Κεντρική Σκηνή και θα μας ταξιδέψουν μουσικά.

Send this to a friend