Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σαρκοφάγος εντοπίστηκε στο πλαίσιο εκσκαφών του αποχετευτικού καναλιού στη Λάρνακα. Οι εργασίες σταμάτησαν και αναμένεται να αποφασιστεί κατά πόσο θα προχωρήσουν οι αρχαιολόγοι για να το ερευνήσουν οι επόμενες γενιές. Η ανασκαφή σημαίνει βεβαίως έξοδα και καθυστέρηση και αποζημιώσεις στον εργολάβο.

Πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε εν κινήσει αυτοκίνητο, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας –  Αραδίππου, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγό του. Συγκεκριμένα ο οδηγός στην προσπάθεια του να σβήσει τη φωτιά, υπέστη εγκαύματα στο χέρι και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο. Την φωτιά κατέσβησαν άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ξεκίνησαν πρόσφατα οι εργασίες δημιουργίας Παιδότοπου στο Πάρκο παρά την εκκλησία Παναγίας Φανερωμένης.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν τοποθέτηση παιγνιδιών και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου 10 ημέρες.

Τα  παιγνίδια είναι προσφορά  της Εταιρείας NEXTERS GLOBAL LTD, μέσα στα πλαίσια της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Δήμου Λάρνακας, για βελτίωση βασικών οδικών αρτηριών και άλλων σημείων  της πόλης.

Το Σεπτέμβριο του 2020 αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς Κύκλος Α. Οι εργασίες για ανέγερση του άρχισαν στις 13 Αυγούστου. Το έργο θα γίνει σε τέσσερις φάσεις και κατά την ανέγερση, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών και του προσωπικού, κάτι που είχε θέσει επιτακτικά ο Σύνδεσμος Γονέων. Μάλιστα έχει συμφωνηθεί  μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, να υπάρξει σε όλα τα στάδια της εκτέλεσης του έργου, η απαιτούμενη συνεννόηση και συνεργασία, διασφαλίζοντας την όσο το δυνατό εύρυθμη και πιο ασφαλή λειτουργία του Σχολείου.

Επίσης στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Αγ. Λαζάρου, έχουν αρχίσει οι εργασίες αντισεισμικής αναβάθμισης και  γενικής συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων. Το έργο είχε προκηρυχθεί το 2015 και λόγω προσφυγής από προσφοροδότη στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών το έργο καθυστέρησε για τρία χρόνια.

Το Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, όπου θα έχει συνάντηση με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ψαράδων Ζυγίου, στην Αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγίου. Στη συνάντηση θα συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου. Στη συνέχεια, στις 11πμ, ο Υπουργός Γεωργίας, θα μεταβεί στην παραλία δίπλα από τον Ερευνητικό Σταθμό Υδατοκαλλιέργειας του Τμήματος Αλιείας στο Μενεού, και θα απελευθερώσει τη Θαλάσσια Χελώνα «Ελευθερία» η οποία είχε βρεθεί τραυματισμένη και είχε περιθαλφθεί εδώ και δύο μήνες.

Συνάντηση θα έχει σήμερα στις 4.00 το απόγευμα, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, στον Κυνηγετικό Σύλλογο «Το Βέλος», στον Συνοικισμό Αγίου Ιωάννη, για συζήτηση διαφόρων θεμάτων που αφορούν το Συνοικισμό.

Της Ειρήνης Αντωνίου

Send this to a friend